Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De laatste magiër

Lisa Maxwell (auteur), Maren Mostert (vertaler)
+1
De laatste magiër
×
De laatste magiër De laatste magiër
In de reeks:
Magiër; 1
Genre:
Een jonge vrouwelijke Mageus uit Manhattan kan de tijd manipuleren en krijgt de opdracht om naar het jaar 1902 te reizen om te voorkomen dat een boek wordt vernietigd en daarmee de toekomst van de Mageus veilig te stellen.
Titel
De laatste magiër
Auteur
Lisa Maxwell
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last magician
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaves
524 p.
ISBN
9789022586150 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Manhattan (New York), is de plek waar veel Mageus, mensen met magische krachten, proberen te overleven. Zij zijn op het eiland gevangen door een onzichtbare barrière die in stand wordt gehouden door de Orde, welke op de Mageus jaagt. Esta kan de tijd manipuleren en is zo een getalenteerde dievegge. Ze krijgt opdracht om naar het jaar 1902 te reizen om te voorkomen dat een boek wordt vernietigd en daarmee de toekomst van de Mageus veilig te stellen. Ze infiltreert in de bende van Dolph, maar wie is er echt te vertrouwen? Eén misstap en de toekomst verandert meer dan haar lief is. Een origineel en vlot weglezend verhaal, zich afspelend in zowel het heden als (voornamelijk) het verleden; in het prachtige decor van het beruchte New York uit begin twintigste eeuw. Met een goed opgebouwde en zeer verrassende plot vol met intriges, spanning, illusies, magie en romantiek. En met mooie, eerlijke personages, welke steeds meer diepgang krijgen. Verteld vanuit meerdere gezichtspunten in korte hoo…Lees verder

Over Lisa Maxwell

CC BY 2.0 - Foto van/door Damien Everett

Lisa Maxwell (Londen, 24 november 1963) is een Engelse actrice. Ze is gehuwd met beeldhouwer Paul Jessup en heeft met hem een dochter.

Maxwell volgde een opleiding aan de "Italia Conti Academy". Op 11-jarige leeftijd verscheen ze voor het eerst op tv in het schoolprogramma "A Place Like Home" en in 1981 nam ze deel aan het BBC-programma A Song for Europe als lid van de groep "Unity". Ze eindigden laatste met het lied "For Only a Day".

Haar flmdebuut was in 1982 in Remembrance en in hetzelfde jaar speelde ze in de film The Dark Crystal de stem van Kira. Twee jaar later, in 1985 won ze een tv-wedstrijd en werd daarmee presentator, naast de andere winnaar Jeremy Legg, van het BBC 2-muziekprogramma No limits. Hierna werd Maxwell presentator van verschillende kinderprogramma's en in 1991 kreeg ze haar eigen tv-show, The Lisa Maxwell Show. De show was niet zo een groot succes en werd na 6 afleveringen afg…Lees verder op Wikipedia