Boek
Nederlands

Trots en vooroordeel

Lisette Jonkman (auteur), Jane Austen (naar het werk van), Sophie Pluim (illustrator)
Een 18e-eeuwse Engelse moeder probeert haar dochters uit te huwen. Maar haar dochter Elizabeth gaat haar eigen gang. Ze ontmoet meneer Darcy en vindt hem arrogant. Of speelt er onderhuids iets anders? Het verhaal van Jane Austen is opnieuw verteld door Lisette Jonkman. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Trots en vooroordeel / verteld door Lisette Jonkman ; [oorspronkelijke auteur] Jane Austen ; illustraties Sophie Pluim
Auteur
Lisette Jonkman 1988-
Naar het werk van
Jane Austen
Illustrator
Sophie Pluim
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pride and prejudice
Uitgever
[Utrecht]: Blossom Books, © 2021
465 p. : ill.
ISBN
9789463492553 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een 18e-eeuwse Engelse moeder probeert haar dochters uit te huwen, maar haar dochter Elizabeth gaat haar eigen gang. Ze ontmoet meneer Darcy en ze vindt hem maar arrogant. Gaandeweg blijkt dat ze elkaar wel degelijk leuk vinden, en na vele verwikkelingen komen ze bij elkaar. Schrijfster Lisette Jonkman heeft het verhaal van Jane Austen opnieuw verteld. Ze is dicht bij het origineel gebleven en heeft de leesbaarheid vergroot. De uitgave heeft een linnen omslag met folieopdruk, gekleurde schutbladen en versierde beginletters bij elk hoofdstuk. De zwart-witte tekeningen van Sophie Pluim passen uitstekend bij de tekst. Deel uit de serie 'Wereldklassiekers' van uitgeverij Blossom Books die ernaar streeft jongeren aan het lezen te krijgen. Eerder verschenen in deze serie onder meer 'Romeo en Julia'* en 'Frankenstein'**. Uitgave voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Over Lisette Jonkman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lauriëtte Bok

Lisette Jonkman (Haarlem, 16 juli 1988) is een Nederlandse schrijfster en is columniste geweest voor onder andere vrouwentijdschrift Viva. Jonkmans boeken zijn in te delen in het genre chicklit – romantische en grappige 'feelgoodromans'.

Beginjaren en invloeden

Lisette Jonkman werd geboren op 16 juli 1988 in Haarlem. Ze groeide op in IJmuiden. In groep 7 begon ze met fictie schrijven, na het lezen van de Kippenvelreeks van R.L. Stine en de boeken van Paul van Loon. Aangemoedigd door haar docent, Hans Pullens, schreef ze een aantal horrorverhalen, met titels als Het is groot en het is heel erg eng. Pullens wakkerde haar passie voor schrijven op jonge leeftijd aan, waarvoor Jonkman hem bedankte door haar eerste roman Glazuur aan hem op te dragen. Op de boekpresentatie overhandigde Pullens haar het eerste verhaal dat ze ooit schreef en aan hem cadeau had gedaan in gr…Lees verder op Wikipedia