Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bluf

Loes Hazelaar (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een tweedejaarsstudent aan een theateracademie is een week in Londen voor een uitwisselingsproject. Wat zo leuk begon, eindigt in een nachtmerrie die ook bij terugkomst in Nederland nog niet afgelopen blijkt te zijn.
Titel
Bluf
Auteur
Loes Hazelaar
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
200 p.
ISBN
9789044328592 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als tweedejaars studente aan een theateracademie is Tess samen met studiegenoot Ruben een week in Londen voor een uitwisselingsproject met een Engelse theateropleiding. De activiteiten op de theaterschool, theaterbezoek en uitgaan in Londen bevallen prima. En Tess kan goed overweg met Max, de zoon uit hun gastgezin. Onverwacht eindigt de leuke week met een gewelddadig incident in een nachtclub. Tess is er getuige van en wordt door de politie verhoord. Terug in Nederland begint de ellende pas goed: Tess en Ruben worden achtervolgd en bedreigd. Door wie? En welke rol speelt Ruben in het geheel? Wie is Ruben eigenlijk? Tess vertelt haar belevenissen in korte hoofdstukken, die echter afgewisseld worden met hoofdstukjes over iemand anders, die van achter de schermen ongezien heel veel registreert. Spannende thriller voor Young Adults, met aan het eind twee cliffhangers die naar deel twee in deze serie 'Full House' moeten doen verlangen. Dat het meisje op het omslag geen dikke bos rood krul…Lees verder

Bluf

Tess en Ruben zitten in het tweede jaar van de theateracademie van Breda. Samen met nog acht andere leerlingen van verschillende kunstacademies nemen ze deel aan een uitwisselingsprogramma. Ze gaan een paar dagen les volgen aan de Royal Academy of Drama in Londen. Als ze aankomen bij hun gastgezin is Tess na één blik op Max, de zoon des huizes,  al in de zevende hemel. Nu Tess een paar dagen 'close' optrekt met Ruben valt het haar op dat hij zich regelmatig terugtrekt uit de groep om een telefoontje te plegen. Meestal komt hij dan met rood doorlopen ogen terug.
Op de Academy voelt Tess haar onmiddellijk thuis. Zo raakt ze ook snel gewend aan de 'sandwishes with tea in the afternoon'.
Op de laatste avond van hun bezoek aan Londen gaan ze met z'n allen nog een stapje in het nachtleven zetten. Dit loopt echter uit op een regelrechte ramp. Zo ziet Tess hoe Joey een meisje mishandelt in de wc en hoe Max wordt neergestoken met een mes in zijn maag. Dit wordt Tess allemaal wat te…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia