Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een overdosis drama

Loes Hazelaar (auteur)
+1
Een overdosis drama
×
Een overdosis drama Een overdosis drama

Een overdosis drama

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Felix (17) zit tot aan zijn nek in de problemen. Wat ooit begon met een onschuldig potje poker, is nu een torenhoge schuld. Zijn zus Sofie (15) heeft geen enkel idee van de moeilijkheden waarin hij verkeert; haar leven staat geheel in het teken van acteren. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Identiteit, Toneel
Titel
Een overdosis drama
Auteur
Loes Hazelaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
192 p.
ISBN
9789020977998

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als het doek des levens zich opent, begint het spel, zo leerde Shakespeare ons al: "All the world's a stage, And all the men and women merely players; They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts..." Ook Felix is een kei in rolletjes spelen. Niemand in zijn gezin kent hem écht, waardoor niemand weet hoe diep hij in de problemen zit. Zijn zus Sofie houdt net als hij ook van maskers, maar draagt die enkel als ze op het podium staat ? ze doet nl. mee aan een schooltoneel. Ondertussen ontdekt Sophie dat het doek in haar eigen leven en dat van haar broer zal vallen. De vraag is of Felix en Sophie die overdosis drama aankunnen en tijdig de boosdoeners weten te ontmaskeren.

Die gluiperige boosdoeners blijken in alle vormen te bestaan: een kale geldinner, een losgeslagen puber die spijbelt, een broer en zus die alleen thuis zijn, een stoere vriend die zich bewusteloos drinkt, een partijtje gokken, de baas van een fuif- en drinktent, een blowtje, e…Lees verder
Felix (17) zit tot aan zijn nek in de problemen. Wat ooit begon met een onschuldig potje poker, is nu een torenhoge schuld – een schuld die hij alleen mag afbetalen met het opknappen van duistere klusjes of met geld dat hij verdiend heeft met krankzinnige weddenschappen. Zijn zus Sofie (15) heeft geen enkel idee van de moeilijkheden waarin hij verkeert; haar leven staat geheel in het teken van acteren en het schooltoneelstuk waarin zij een van de hoofdrollen speelt. Als Felix en Sofie samen een weekend alleen thuis zijn en Felix een drankmarathon organiseert die volledig uit de hand loopt, begint Sofie echter te beseffen dat er ook in het echte leven volop toneelgespeeld wordt, en dat ze haar eigen broer nauwelijks kent. Spannend verhaal met een titel die de inhoud en lading van het boek goed dekt. Door middel van een alwetende verteller wordt de situatie beurtelings vanuit Felix of Sofie beschreven; de hoofdstuktitels geven daarbij steeds aan om wie van de twee het gaat. Van de auteu…Lees verder

Een overdosis drama

De knappe Sofie droomt ervan om actrice te worden. Ze doet op school mee aan een stuk van Shakespeare en hoopt daar ontdekt te worden. Felix, haar broer, die maakt er een zootje van: hij blowt, hij is alcoholverslaafd en bovenal: hij is in de handen gevallen van iemand die weddenschappen afsluit. Hij kan zijn schuld enkel aflossen door geld te verdienen met weddenschappen. Maar zijn schuld loopt alleen maar op. Als hun ouders met vakantie zijn, organiseert Felix een feestje, waarbij je kan wedden wie het meest kan drinken. Sofie is het er niet helemaal mee eens, maar kan het niet meer stoppen. En uiteraard loopt het verkeerd af. Dit boek is een grote aanklacht tegen overmatig drank- en druggebruik. Met Felix gaat het van kwaad tot erger: hij moet koste wat het kost aan geld geraken, anders zullen zijn schuldeisers zijn zus aanpakken, en hij raakt helemaal van god los: hij drinkt, hij steelt, hij verkoopt spullen van zijn ouders, hij laat zijn ‘beste vriend’ zich lazarus drinken, ... h…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia