Boek
Nederlands

Een overdosis GIRLpower

Loes Hazelaar (auteur)

Een overdosis GIRLpower

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Kiki (15, ik-figuur) is vanuit Utrecht naar een kleine gemeente verhuisd. Ze ziet erg op tegen haar nieuwe school. Maar voor ze het weet, heeft ze vriendinnen. Alhoewel, zijn het wel echt vriendinnen? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Een overdosis GIRLpower
Auteur
Loes Hazelaar
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2011 | Andere uitgaves
272 p.
ISBN
9789020996142 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kiki (15) is met haar ouders naar een plattelandsgemeente verhuisd en ziet op tegen haar nieuwe school. Tot haar verbazing wordt ze meteen ingelijfd bij de meidenclub 'Linke ladies', maar gaandeweg blijken de drie meisjes niet zo onschuldig als ze doen voorkomen. Omdat Kiki in haar vorige woonplaats iets naars heeft meegemaakt, wat pas op de laatste pagina's wordt onthuld, heeft ze het er moeilijk mee haar standpunt te bepalen. Het verhaal wordt in populair Nederlands verteld: zo gaaf, super, cool, chickie, puinbak, chill. Om beurten zijn Kiki, in de ik-vorm en de Marokkaanse clubgenoot Zora, in de derde persoon, aan het woord. Dit wisselend perspectief geeft het boek iets extra's, hoewel het beeld van het Marokkaanse gezin vrij negatief is. De spanning om achter Kiki's verleden te komen wordt steeds verder opgevoerd. Een typisch meidenboek maar met iets meer diepgang, uit de reeks onder de noemer 'Een overdosis', zelfstandig te lezen omdat de boeken telkens over andere meiden gaan. P…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia