Boek
Nederlands

Hoe word ik astronaut?

Loes Hazelaar (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
+1
Hoe word ik astronaut?
×
Hoe word ik astronaut? Hoe word ik astronaut?

Hoe word ik astronaut?

Loes Hazelaar (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pluto’s vader krijgt een baan in een ruimtevaartcentrum. Pluto’s nieuwe klasgenoten zijn heel nieuwsgierig naar zijn vaders werk. Op een avond sluipt Pluto met twee anderen het ruimtevaartcentrum binnen. Ze belanden per ongeluk in een raket die bijna gelanceerd wordt. Met feitjes over de ruimtevaart.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
Hoe word ik astronaut?
Auteur
Loes Hazelaar
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
75 p. : ill.
ISBN
9789401401654 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoe word ik astronaut? combineert fictie met weetjes over ruimtevaart en astronauten. De beide lopen door elkaar: het fictieve deel loopt over alle bladzijden verder, terwijl een thema of onderwerp op een bepaalde bladzijde dan wetenschappelijk en op kinderniveau uitgelegd wordt.
Hoe word ik astronaut? gaat over een jongetje uit groep vier (het tweede leerjaar) dat met zijn papa moest verhuizen omwille van papa’s werk in het Space Center in het plaatsje Zuidwijk. Met zijn naam Pluto is hij niet meteen erg populair. Maar omdat hij vertelt dat zijn vader astronaut is, vindt iedereen hem meteen cool, op één jaloerse jongen na die hem niet gelooft. Maar dan raakt hij alsmaar dieper verstrikt in zijn eigen leugen, want zijn vader is enkel medewerker van het ruimtecentrum, en helemaal geen astronaut. Uiteindelijk komt Pluto in een wel heel benarde situatie terecht als hij per ongeluk gelanceerd wordt in de ruimte…
Op zowat elke bladzijde wordt een woord of een thema …Lees verder
Voor kinderen die ervan dromen astronaut te worden, is er veel informatie te vinden in dit boek. Dit gebeurt via het verhaal van het jongetje Pluto (ca. 7 jaar), dat astronaut wil worden. Hij wil veel leren over alles wat te maken heeft met de ruimte, sterren, Spoetniks, maanlandingen en raketten. Zijn vader, die gids is in het Euro Space Center, vertelt hem over het leven in en om een ruimteschip. Over het ruimtepak, eten, drinken, plassen aan boord en wandelen in de ruimte. De getekende kleurenillustraties in cartoonstijl, soms paginagroot, zijn grappig. Ze sluiten prima aan bij de vlotte tekst, die voor jonge lezers soms wat moeilijk is. In ieder hoofdstuk staan informatieve tekstblokjes in kleur, die feiten en weetjes bevatten over sterren, zwaartekracht, astronauten en fitness. Met achter in het boek een ruimtequiz (met antwoorden) en persoonlijke vragen (over eten, gemis en werk) aan astronaut André Kuipers. Stevig uitgevoerd boek, mooi uitgegeven op stevig papier in een duideli…Lees verder

Hoe word ik astronaut

Dit boek vertelt het verhaal van Pluto die naar een nieuwe school gaat. Omdat hij wat zenuwachtig is en op een goed blaadje wil staan bij de kinderen in zijn klas, jokt hij dat zijn vader astronaut is. Dit maakt hem superpopulair bij Nova, maar Dirk is jaloers en gelooft er niks van. Juf probeert om Pluto zijn plaatsje in de klas te geven door hem een spreekbeurt over ruimtevaart te laten houden. Pluto maakt ook indruk op Nova door haar mee te nemen naar het Earth Explorer centrum, waar Pluto’s vader werkt. Pluto en Nova besluiten om Dirk een lesje te leren. Ze nemen hem zonder dat Pluto’s vader het weet mee naar dit centrum over ruimtevaart en Nova verkleedt zich als marsmannetje. Dirk is hier zo bang van dat hij in een ruimtevaartsimulator vlucht. Pluto holt hem achterna om de schade te beperken, maar dan lijkt de raket opeens op te stijgen. Beide jongens zweven rond in de simulator, maar denken dat ze in de ruimte zitten. Spannend! Tot Pluto’s vader hen er uit komt halen …
Di…Lees verder

Over Loes Hazelaar

Loes Hazelaar (Doetinchem, 4 december 1962) is een schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Voorheen was zij verslaggeefster voor De Gelderlander. In 2008 won zij de debuutprijs van de Jonge Jury voor haar boek Een overdosis liefs. Haar boeken worden uitgegeven door Terra Lannoo.

Bibliografie

  • Een overdosis liefs (2006)
  • Yasmin’s wilde weekje (2006)
  • Een overdosis ik (2007)
  • Yasmin's rare reisje (2007)
  • Een overdosis drama (2008)
  • Leopold Leeuw (2009)
  • Een overdosis girlpower (2010)
  • Bluf (2011)
  • Een overdosis Xtreem (2011)
  • Hip en Pip (2011)
  • Hip en Pip op stap met rat (2012)
  • Hoe word ik astronaut (2012)
  • De eerste keer verliefd (2012)
  • Bobby en de geestenjagers (2013)
  • De eerste keer beroemd (2014)…Lees verder op Wikipedia