Boek
Nederlands

Loïc, the rookie cook : snel makkelijk en niet duur

Loïc Van Impe (auteur), Kris Vlegels (fotograaf), Heikki Verdurme (fotograaf)
+1
Loïc, the rookie cook : snel makkelijk en niet duur
×
Loïc, the rookie cook : snel makkelijk en niet duur Loïc, the rookie cook : snel makkelijk en niet duur

Loïc, the rookie cook : snel makkelijk en niet duur

?Loïc lijkt een doodgewone gast: net aan het werk, trapt weleens tegen een voetbal, speelt in een bandje ... Maar achter het fornuis gaat hij helemaal los, en wordt hij The Rookie Cook!Met zijn flitsende #kotfood-filmpjes (en zijn sympathieke zelf natuurlijk) zette Loïc het leven van tienduizenden studenten op z'n kop. Geen vettige kebab en diepvrieskost bij onze Rookie Cook, wel superlekkere past
Titel
Loïc, the rookie cook : snel makkelijk en niet duur
Auteur
Loïc Van Impe
Fotograaf
Kris Vlegels Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
175 p. : ill.
ISBN
9789401444026 (paperback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Kookboeken ; Kookboeken (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Loïc Van Impe groeide op in de delicatessenzaak van zijn moeder en leerde er van alles over koken en lekker eten. In zijn studententijd zag hij dat zijn medestudenten geen interesse hadden in koken en dat vaak ook niet konden. Daar wilde hij verandering in brengen. Samen met een goede vriend die voor cameraman studeerde maakte hij een reeks filmpjes met makkelijke recepten voor studenten. Zijn YouTubekanaal met de naam #kotfood werd een hit. Loïc heeft een no-nonsens manier van koken. Een aubergine kan een uur in de oven maar 10 minuten in de magnetron doet hetzelfde. Hoe snij je een ui zonder tranen weg te pinken? Laat hem door iemand anders snijden. Ondanks de vrolijke humor en altijd aanwezige lach is ‘Loïc : the rookie cook’ een goed kookboek met makkelijke, lekkere en originele recepten zoals cheesy burger met spek, boontjes en tomaat of een wrap met makreel en avocado. Alles even smakelijk en vaak ook nog gezond. Er wordt veel gebruik gemaakt van een magnetron maar alles kan nat…Lees verder

Over Loïc Van Impe

Loïc Van Impe (1993) is een Belgische televisiekok.

Carrière

Van Impe is aan het RITCS te Brussel opgeleid tot videomonteur en ging werken bij Medialaan. Hij deed in 2013 mee aan The taste, een televisiewedstrijd van VTM voor amateurkoks. Hij maakte kookvlogs als Kotfood voor studenten.

In 2019 en 2020 presenteerde hij het kookprogramma Zot van koken op de zender VTM. Voor de zender RTL TVI maakte hij de Franstalige versie van het programma: Fou de Cuisine. In april 2021 startte hij bij VTM met het kookprogramma Loïc tussen 2 vuren.

In 2017 gaf Van Impe zijn eerste kookboek uit: Loïc. Een jaar later volgde Snel klaar. Zijn derde kookboek, Zot van koken, verscheen in 2020.

Suggesties