Strip
Nederlands

Blanche

Loisel (scenarist), Mallié (illustrator), J.B. Djian (scenarist)
Titel
Blanche
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Blanche
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2019 | Andere uitgaves
57 p. : ill.
Verschijningsdatum
04-09-2019
ISBN
9789462941113 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is al wat jaren geleden dat de voorgaande delen zijn verschenen van deze stripserie naar een scenario van Loisel, onder andere bekend van 'Magasin Géneral', 'Op zoek naar de tijdvogel' en 'Peter Pan'. Het is een vrij ingewikkeld verhaal dat begon in Bretagne en een parallelle wereld met kleine wezentjes zoals alleen Loisel ze kan bedenken. Een wereld waarin je terecht kunt komen met behulp van bijentranen. De echte wereld ziet er vervallen uit; er is een of andere crisis aan de gang. In dit deel zien we een radeloze Pauline, bang vanwege haar dochter Blanche waarvan ze beviel na drie maanden zwangerschap en die nu al de grootte heeft van een vijfjarige. Blanche is een spierwit meisje met een zwembrilletje op vanwege haar 'enge' ogen en in bezit van magische krachten. Hier komen Pauline, Erwan en Gaëlle, de drie hoofdpersonen, langzamerhand achter, maar hoe zit het in die miniwereld? Daar blijkt ook iemand zwanger! Een minder bekende stripserie van Loisel, maar daarom niet minder g…Lees verder

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties