Strip
Nederlands

De bres

Loisel (scenarist), J.B. Djian (scenarist), Mallié (illustrator)
Noem de naam Régis Loisel en zowat allestripliefhebbers spitsen hun oren. Vraag naar een reeksvan zijn hand en je hebt een slordige 50% kans dat jevervolgens Op zoek naar de Tijdvogel of Magasin generalhoort. Vraag het aan de stripliefhebber in ons en hetmag naast die twee inmiddels klassieke Loisel-reeksennet zo goed over De grote dode gaan.Daarin botst onze realiteit met die van eenfantasywereld
Titel
De bres
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Brêche
Uitgever
Antwerpen: Ballon Media, 2016
56 p. : ill.
ISBN
9789462940031 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zesde deel van deze fantasyreeks van meesterverteller Loisel en tekenaar Mallié. De wereld ligt behoorlijk in puin door aardbevingen en andere catastrofes. Pauline en Gaëlle zijn op weg naar Bretagne waar Erwan op de dochter Blanche past. Blanche begint haar krachten steeds beter te kennen, maar gebruikt ze voornamelijk om te doden. Ondertussen in de parallelle wereld wordt de hermafrodiet-priester gevonden en teruggebracht naar de raad van stammen. Helaas wordt de priester gedood door een ongerust volk en is het andere kind helemaal alleen in het bos. We zijn in dit zesde deel van deze heerlijk getekende en ingekleurde fantasyreeks duidelijk nog niet aan het eind van het verhaal. Wordt vervolgd; dit deel is het vervolg op 'Paniek' (2015)*.

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties