Strip
Nederlands

Laatste migraties

Loisel (scenarist), J.B. Djian (scenarist), Mallié (illustrator)
De ambtsdragers zijn aan de grond genageld. Als Macara, de hermafrodiete priesteres, niet uit haar coma ontwaakt, dan dreigt de kleine wereld zich in totale chaos te storten. Alleen zij weet hoe hen te redden. Neemt ze die kennis mee in haar graf? Alle hoop rust op Erwan. Hij is de enige die de kennis eerlijk kan verdelen onder de clans. Maar Erwan zit op zijn beurt vast in de grote wereld waar hi
Titel
Laatste migraties
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Dernières migrations
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2017
60 p. : ill.
ISBN
9789462940611 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zevende deel van deze fantasy-stripreeks van meesterverteller Loisel en tekenaar Mallié. De wereld ligt behoorlijk in puin door aardbevingen en andere catastrofes. Terwijl de samenleving in chaos is, reizen Pauline en Gaëlle verder naar Bretagne. Ondertussen heeft Erwan de handen vol aan Blanche die nu contact heeft met haar broertje in de parallelle wereld. Daar proberen de politieke leiders de politieke toestand te beheersen wat zeer moeizaam gaat. Al met al is het nog steeds een sterk, goed getekend verhaal maar het tempo waarin de delen verschijnen, is te laag; dit deel is het niet afzonderlijk leesbare vervolg op het vorige, 'De bres' (2016). Wordt vervolgd.

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties