Strip
Nederlands

Pauline

Loisel (scenarist), J.B. Djian (scenarist), Mallié (illustrator)
Na het eerste deel van hun opdracht te hebben vervuld beseffen Erwan en de priesteressen dat Pauline, die niet meer onder de invloed van de bijentranen staat, verdwenen is. Eenmaal terug in de werkelijkheid ontdekt Erwan dat Cristo dood is en dat zijn boek met toverformules werd versnipperd. Zijn vriend Jéröme vertelt hem dat Pauline is langsgekomen en dat ze niet in haar gewone doen was. De onger
Titel
Pauline
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pauline
Editie
1
Uitgever
[Brussel]: Glénat Benelux, 2015 | Andere uitgaves
61 p. : ill.
ISBN
9789491684760 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede deel van de nieuwe stripserie van Loisel en Mallié vinden Erwan en Pauline samen met vier uitverkorenen van even zoveel stammen uit de 'parallelle wereld' de Grote Dode diep in het bos. Terwijl Erwan en de uitverkorenen zich voorbereiden op de rite, zijn de bijentranen bij Pauline uitgewerkt en keert zij terug naar de gewone wereld. Vlak na de rite keert ook Erwan terug. Maar wat in de parallelle wereld een paar dagen is, is in de gewone wereld een paar jaar. Het blijkt dat de wereld niet precies dezelfde meer is. Er zijn economische crisissen en milieurampen geweest. Dit alles geeft Parijs een ontredderd en apocalyptisch uiterlijk. Erwan gaat op zoek naar Pauline, wat verdraait lastig blijkt te zijn, maar langzamerhand komt hij steeds dichter bij. Het blijkt dat zij een kind heeft. Maar wat is er met Pauline en wat is er met het kind? Een verhaal vol raadsels, spannende avonturen en rare wezens, meesterlijk verteld door Loisel en heel fraai getekend door Mallié.

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties