Strip
Nederlands
Erwan, Gaëlle, Pauline en haar dochter Blanche bevinden zich in het huis van Cristo in hartje Bretagne. Pauline en Erwan beseffen dat de hermafroditische priesteres hen in de val heeft laten lopen tijdens hun uitstapje naar de kleine wereld. Maar veel vragen blijven onbeantwoord: heeft Blanche daar een broertje of een zusje waarvan Erwan de vader is? Waarom wou de priesteres kinderen krijgen bij m
Titel
Somber
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sombre
Uitgever
Antwerpen: Glénat, 2019 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
Verschijningsdatum
04-09-2019
ISBN
9789462941120 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na lange tijd is er nu het vierde deel van deze stripserie. Het grote verhaal gaat weer verder. Gaëlle vertrekt vanwege jaloezie weer terug naar Parijs, maar neemt per ongeluk de erfenis van meester Cristo mee: een spreukenboek en flesjes met bijentranen, waarmee je toegang kunt krijgen tot een parallelle wereld met kleine wezentjes. Pauline gaat achter haar aan en Erwan past op Blanche, het bijzondere meisje met wonderbaarlijke gaven. Intussen is in de miniwereld een vergadering gaande over de verdwijning van de hermafrodiete priester. Wat is er gebeurd? Dan is er in de grote wereld een gigantische aardbeving; Pauline en Gaëlle vluchten Parijs uit naar Erwan en Blanche in Bretagne. De priesteres heeft een kind gebaard, dit maal donker. Elk deel is als los stripverhaal misschien niet echt sterk, maar als je ze leest als een hoofdstuk in een groter geheel, gaat deze serie veel te langzaam want je wilt doorlezen: waar gaat het heen in deze strijd tussen goed en kwaad?

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties