Daisy
Nederlands

Gangsterparadijs

Wanneer zijn nichtje in New York is ontvoerd, komt de belangrijkste Napolitaanse maffiabaas naar die stad om er orde op zaken te stellen.
Titel
Gangsterparadijs
Auteur
Lorenzo Carcaterra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Paradise city
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
13:03
Oorspr. uitgever
Luitingh
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a407305

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de Camorra zijn vader doodt, belooft Lo Manto wraak. Hij wordt politieman in Napels en bestrijdt de maffia die aangevoerd wordt door don Pete Rossi. Dan wordt zijn nichtje ontvoerd en als lokaas gebruikt om hem weer naar New York te lokken waar hij gedood moet worden. Maar ze krijgen hem niet te pakken. Als Rossi vervolgens ook de zus en moeder van Lo Manto als aas gebruikt, wordt de strijd alleen maar heviger. Spannende thriller die zich (weer) afspeelt rond de machtige Italiaanse maffia in Amerika. Het taalgebruik is vlot, het verhaal zelf niet ingewikkeld. De hoofdpersonen (Lo Manto en zijn Amerikaanse partner Jennifer) zijn dermate sympathiek dat de lezer al snel geboeid zal worden door het goed te volgen verhaal dat lezenswaardig blijft tot het eind. De auteur schreef o.a. mee aan de tv-serie Law & Order en schreef meer thrillers over de maffia. Op de voorkaft kijkt de hoofdpersoon naar de skyline van New York. Normale druk.

Over Lorenzo Carcaterra

Lorenzo Carcaterra (New York, 16 oktober 1954) is een Amerikaans auteur. Hij werd geboren in de wijk Hell's Kitchen. Voor hij schrijver werd, was Carcaterra journalist bij de New York Daily Mail. Hij maakte zijn debuut als schrijver in 1993 met het boek een veilige plek. Een veilige plek is een non-fictie verhaal dat gaat over zijn eigen jeugd. Het succes kwam met zijn boek Hell's Kitchen (Engelse titel: Sleepers). Een nummer 1 bestseller in New York dat inmiddels in 32 landen is uitgegeven. Het boek is in 1996 verfilmd onder de titel Sleepers.

Naast het schrijven van boeken heeft Carcaterra een aantal scripts geschreven voor TV en film. Hij is scenarist en producent van de televisieserie Law & Order.

Bibliografie

  • Een veilige plek (1993)
  • Hell's Kitchen (1995) ook verschenen onder de naam Sleepers, verfilmd
  • Apaches (1997) niet in het Nederlands verschenen
  • Gangster (2001)Lees verder op Wikipedia