Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De rooie hond : een Australisch verhaal

De rooie hond : een Australisch verhaal

Beschrijving van het leven van een bijzondere Australische zwerfhond.
Titel
De rooie hond : een Australisch verhaal
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Red dog : an Australian story
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2001
121 p. : ill.
ISBN
90-295-0420-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Louis de Bernières werd vooral bekend door het lijvige Kapitein Corelli's mandoline (1995). Met De rooie hond : een Australisch verhaal gooit hij het naar inhoud en vorm over een totaal andere boeg. Het boek is gedeeltelijk gebaseerd op ware gebeurtenissen. Tijdens een promotietoer in West-Australië in 1998 zag Louis de Bernières in Dampier het standbeeld van de rooie hond. De echte rooie hond, een Australische schaapshond, werd geboren in 1971 en stierf acht jaar later op 20 november 1979. De hond was bekend en geliefd in de regio omdat hij zoveel heen en weer reisde al 'liftend' met bussen en vrachtwagens. De Bernières resumeert het leven van de rooie hond in 15 verhalen. Aanvankelijk zijn de verhalen erg luchtig en sterk humoristisch gekleurd. De lezer maakt kennis met de rooie wanneer hij nog bij Jack en Maureen Collins inwoont en naar de naam Tally Ho luistert. Er wordt verteld waarom men hem soms 'stinkerd' noemt, hoe hij met Jack en Maureen naar Dampier verhuist e…Lees verder
In West-Australië komt de schrijver (1954, beroemd geworden door zijn 'Kapitein Corelli's mandoline') achter het in die streek rondgaande verhaal over een zwerfhond met darmproblemen. Vandaar de bijnaam 'Stinker'. Hij baseert zijn verhalen over dit dier op deze gegevens en vertelt in korte verhalen over deze door velen geliefde jonge hond, die door de mijnstadjes zwerft op zoek naar een baasje. Dit boekje verschilt door de kortheid en bondigheid volkomen van eerder werk van deze schrijver. Misschien is het daardoor zo ontroerend en indringend. Een Australisch sprookje, gebaseerd op ware feiten volgens de flaptekst. En dat alles in een uitstekende vertaling. De illustraties verhogen het genoegen van dit met zorg uitgegeven boekje. Kleine druk.

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia