Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het lastige kroost van kardinaal Guzman : roman

+1
Het lastige kroost van kardinaal Guzman : roman
×
Het lastige kroost van kardinaal Guzman : roman Het lastige kroost van kardinaal Guzman : roman

Het lastige kroost van kardinaal Guzman : roman

In de reeks:
De wanhopige pogingen van een katholieke zielenherder in een bergstadje in het oude Inka-gebied om het katholiek geloof te redden leiden niet echt tot resultaat. Vervolg op 'De oorlog van don Emmanuels edele delen' en 'Het vrouwenleger van señor Vivo'.
Titel
Het lastige kroost van kardinaal Guzman : roman
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The troublesome offspring of Cardinal Guzman
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2005
411 p.
ISBN
90-295-0453-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het 'kroost van de kardinaal' uit de titel slaat zowel op zijn kind bij zijn huishoudster als op zijn gelovigen, die op allerlei manier zondigen tegen de regels van het geloof, waar de kardinaal zich dus zelf ook niet al te nauw aan houdt. In dit (zelfstandig leesbare) derde deel van de Zuid-Amerikaanse trilogie (na 'De oorlog van don Emmanuels edele delen' en 'Het vrouwenleger van señor Vivo') probeert de kerk haar afbrokkelende macht terug te winnen. Elk hoofdstuk laat een ander van de vele personen aan het woord. Deze opzet maakt, zeker in het begin, het lezen niet eenvoudig. Maar de beschrijving van de soms wrede, fantastische, humoristische en liefdevolle gebeurtenissen resulteert in een roman waar veel plezier aan te beleven valt. De uitstekende vertaling maakt de vreugde compleet. Kleine druk.

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia