Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het vrouwenleger van señor Vivo

Het vrouwenleger van señor Vivo

In de reeks:
Een Zuid-Amerikaanse leraar filosofie, die de drugsmafia aanklaagt in de krant, vindt regelmatig als afschrikmiddel een lijk in zijn tuin.
Titel
Het vrouwenleger van señor Vivo
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Señor Vivo and the Coca Lord
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2006 | Andere uitgaves
264 p.
ISBN
90-417-0623-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een fictief landje in Zuid-Amerika stuurt een jonge leraar brieven aan de pers om de aandacht te vestigen op de schandalige praktijken van de lokale drugsbaronnen. Hij krijgt echter regelmatig lijken in zijn tuin en hij weet niet goed hoe te handelen. Hij wil toch zijn actie volhouden en hoewel hij in het begin volkomen alleen staat, krijgt hij toch steeds meer hulp van anderen. Diverse subplots maken van deze satirische aanklacht een uitstekend leesbare roman. Dit eerder verschenen werk van de auteur van 'Kapitein Corelli's mandoline' doet zeker niet voor dat latere boek onder. Een door vele lezers te waarderen roman in een uitstekende vertaling. Pocketeditie; zeer kleine druk, krappe marge.

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties