Boek
Nederlands

Kapitein Corelli's mandoline : roman

Louis De Bernières (auteur), Tinke Davids (vertaler)
De dochter van een Griekse dokter wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gescheiden van haar geliefde, een kapitein in het Italiaanse leger.
Titel
Kapitein Corelli's mandoline : roman
Auteur
Louis De Bernières
Vertaler
Tinke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Captain Corelli's mandolin
Editie
28
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2015 | Andere uitgaven
480 p.
ISBN
9789029538428 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een Grieks eilandje moeten de bewoners zich zien te redden gedurende de Duitse en Italiaanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog en zich daarna ook nog staande houden onder de dictatuur. Deze moeilijke situatie, waarbij de nodige wreedheden plaatsvinden en natuurlijk ook dodelijke slachtoffers vallen, speelt zich af rond het leven van de dochter van de plaatselijke arts en haar geliefde, een Italiaanse officier die prachtig op de mandoline kan spelen (titel!). In korte hoofdstukken, die vooral in het begin van de hak op de tak springen, worden de vele gebeurtenissen, hoe somber ook, toch met de nodige humor verteld. Een uiterst boeiende roman over de Tweede Wereldoorlog, die meer ingaat op de houding van de mensen dan op de oorlogshandelingen. Prima vertaling. Op het omslag een scene uit de recente verfilming met Nicolas Cage en Penelope Cruz; kleine druk.

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

Levensloop

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captai…Lees verder op Wikipedia