Boek
Engels

Notwithstanding : stories from an English village

Notwithstanding : stories from an English village

Genre:
Bundel verhalen waarin de auteur het leven in een idyllisch dorp in Suurey beschrijft, waar prettig gestoorde bewoners wat leven in de brouwerij brengen.
Titel
Notwithstanding : stories from an English village
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2010 | Andere uitgaves
342 p. : ill.
ISBN
9780099542025 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is een verhalenbundel over excentrieke Engelsen zoals anderen ze graag zien; prettig gestoord en ongewild grappig. De schrijver (van o.a. 'Captain Corelli's mandolin' - 1994) week af van zijn normale patroon om exotische locaties als een verzonnen land in Latijns-Amerika, een Grieks eiland of Turkije te laten figureren. Hij kon het niet laten om het dorp waar hij opgroeide, in Surrey, te beschrijven. Het was een plek waar jongens mythische snoeken vingen en verliefd werden op meisjes met sproeten die Froggy heetten. Waar nonnen een gevaar op de weg waren, manwijven in plusfours op eekhoorns schoten en een dominee een oproep van een geestverschijning kreeg. Deze schijnbaar idyllische wereld wordt zonder sentimentaliteit beschreven. Een grote groep lezers zal genieten van dit bijna ouderwets te noemen, plezierig leesbare en humoristische boek. Paperback met normale druk en ruime marges.

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia