Rosie en Daniel zijn met hun dochter verhuisd naar Ceylon, maar als ze daar uit elkaar groeien na het verlies van hun tweede kind, besluiten ze uiteindelijk terug te keren naar Engeland.
Titel
So much life left over
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2019 | Andere uitgaven
277 p. : ill.
ISBN
9781784705886 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekende Britse auteur (1954) neemt ons opnieuw mee naar de uitgebreide familie van Daniel Pitt en andere personages uit 'The dust that falls from dreams'*. Na de Eerste Wereldoorlog zijn Rosie en Daniel getrouwd en met hun kind naar Ceylon vertrokken, waar Daniel samen met Hugh Bassett een theeplantage beheert. Hun leven verandert als hun tweede kind vlak na de geboorte sterft en zij in hun verdriet elkaar niet meer kunnen vinden. Ze groeien steeds verder uit elkaar als Rosie opgaat in haar liefdadigheidswerk en Daniel troost zoekt bij de jonge Samadarsa, een theeplukster. Een derde kind verandert hun relatie niet (Rosie wil niet scheiden) en ze besluiten naar Engeland terug te keren, waar haar drie zusters ook met hevige emoties moeten omgaan om hun persoonlijk geluk te vinden in een snel veranderde maatschappij aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. In afzonderlijke hoofdstukken komen al deze gebeurtenissen tot ons via brieven en dagboeken vanuit verschillende perspectieven…Lees verder

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

Levensloop

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captai…Lees verder op Wikipedia