Boek
Frans

Histoire politique et parlementaire de la Belgique de 1814-1830. Tome premier, La fondation du royaume des Pays-Bas

Louis Hymans (auteur)

Louis Hymans (auteur)
Louis Hymans
Frans
Bruxelles: Office de publicité (A.-N. Lebègue et Ce), 1869
VIII, 348 p.
934.9 (SISO)

Over Louis Hymans

Louis Salomon Hymans (Rotterdam, 3 mei 1829 - Elsene, 22 mei 1884) was een Belgisch volksvertegenwoordiger.

Levensloop

Hymans was een zoon van de arts Henri Hymans (afkomstig uit Dordrecht) en van Sophie Josephs. Henri Hymans vestigde zich in 1829 in Brussel, bleef er na 1830, nam de Belgische nationaliteit aan en beoefende verder de geneeskunde in Antwerpen, tot aan zijn dood in 1848. Louis Hymans trouwde met de protestantse Louise de l'Escaille en ze zijn de ouders van Paul Hymans (1865-1941).

Hij liep school op het atheneum van Antwerpen en, na een incident met een leraar, in dat van Gent, waar hij de bescherming genoot van een familievriend, de historicus Henri Moke.

Na zijn kandidatuur in wijsbegeerte en letteren (1847) aan de Rijksuniversiteit Gent, werd hij journalist en dagbladuitgever: