In Atlantic City ontstaat een relatie tussen een zestigjarige man die lange tijd in de onderwereld heeft gezeten en een jonge vrouw die door haar vriend in de steek gelaten is
Titel
Atlantic City
Regisseur
Louis Malle
Acteur
Burt Lancaster Michel Piccoli 1925-2020 Susan Sarandon
Taal
Meertalig, Engels, Frans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Lumière, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
1980
Speelduur
104 min.
Aantekening
Engels en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Gerestaureerd beeld en geluid
EAN
5425019000479

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Franse speelfilm uit 1980 van Louis Malle met Susan Sarandon en Burt Lancaster. Een bejaarde ex-gangster is verliefd op een jonge vrouw die in de gokstad Atlantic City groupier wil worden. Haar echtgenoot komt logeren met de bedoeling een pakket gestolen drugs te verkopen, waarvoor de oude man de onderhandelingen voert. De jongen wordt doodgeschoten waarna de oude man de kans heeft om met de jonge vrouw een nieuw leven te beginnen. Ze gaat er uiteindelijk alleen vandoor met een deel van het geld. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 1/2 ster: 'De gangster- en actie-elementen banaliseren de psychologische studie enigszins, maar nemen nooit de overhand. Lancaster is schitterend en mét hem kijkt de film besmuikt-voyeuristisch naar Sarandon die enorme erotische uitstraling heeft.' Gouden Leeuw Venetië 1980 en vijf Oscarnominaties 1982. Gerestaureerde versie.

Over Louis Malle

Louis Malle (Thumeries, 30 oktober 1932 – Los Angeles, 23 november 1995) was een Frans filmregisseur. Malle was een veelzijdig regisseur, die probeerde nooit zichzelf te herhalen en werkte in een grote verscheidenheid aan genres en stijlen. Hij schuwde hierbij taboes niet. Hij wordt geregeld geassocieerd met de Franse nouvelle vague, maar behoort hier niet toe.

Biografie

Louis Malle werd geboren in een van de rijkste families van Frankrijk. Hij kreeg een streng katholieke opleiding. Eerst studeerde hij aan het jezuïetencollege van Fontainebleau, later politicologie aan de Sorbonne. Tussen 1951 en 1953 studeerde hij voor filmmaker aan het IDHEC.

Carrière

Na het afstuderen nam hij een tweetal korte films op. Hij kreeg vrij snel na het afstuderen een aanbod van oceanograaf en documentairemaker Jacques-Yves Cousteau om mee te reizen op zijn schip, de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties