Stephen Fleming, succesvol politicus, raakt in de ban van de vriendin van zijn zoon, waarmee hij zowel zijn politieke carrière als zijn huwelijk in de waagschaal stelt
Titel
Damage
Regisseur
Louis Malle
Naar het werk van
Josephine Hart
Componist
Zbigniew Preisner 1955-
Acteur
Jeremy Irons Juliette Binoche 1964-
Taal
Engels
Uitgever
Indies Home Entertainment, © 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
112 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8714025501528

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Frans-Britse coproductie van regisseur Louis Malle uit 1994. Met in de hoofdrollen Jeremy Irons en Juliette Binoche. De film is gebaseerd op de gelijknamige succesvolle debuutroman van Josephine Hart. Een succesvolle politicus raakt volledig geobsedeerd door de vriendin van zijn zoon. Er ontstaat een gepassioneerde seksuele verhouding met de vrouw terwijl zij ook de verhouding met zijn zoon laat voortbestaan. De pers is nogal tweeslachtig in zijn mening over deze film. Enerzijds roept de film een onverschillig gevoel op en wordt grote passie van geloofwaardigheid ontdaan, anderzijds schrijft NRC: 'Toch blijft het een fraaie klassieke tragedie die zich voortspoedt naar een onafwendbare apocalyps.' En de Volkskrant: 'Irons, Binoche en Richardson zijn groots.' De dvd-video bevat enkele extra's.

Over Louis Malle

Louis Malle (Thumeries, 30 oktober 1932 – Los Angeles, 23 november 1995) was een Frans filmregisseur. Malle was een veelzijdig regisseur, die probeerde nooit zichzelf te herhalen en werkte in een grote verscheidenheid aan genres en stijlen. Hij schuwde hierbij taboes niet. Hij wordt geregeld geassocieerd met de Franse nouvelle vague, maar behoort hier niet toe.

Biografie

Louis Malle werd geboren in een van de rijkste families van Frankrijk. Hij kreeg een streng katholieke opleiding. Eerst studeerde hij aan het jezuïetencollege van Fontainebleau, later politicologie aan de Sorbonne. Tussen 1951 en 1953 studeerde hij voor filmmaker aan het IDHEC.

Carrière

Na het afstuderen nam hij een tweetal korte films op. Hij kreeg vrij snel na het afstuderen een aanbod van oceanograaf en documentairemaker Jacques-Yves Cousteau om mee te reizen op zijn schip, de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek