Nadat een beloftevolle wielrenner overlijdt na een fatale valpartij tijdens een Belgische ronde, ontdekt zijn weduwe dat er opzet in het spel was. Ze is vastbesloten uit te zoeken wie haar man de dood heeft ingejaagd.
Onderwerp
Wielrennen
Titel
De koers : roman
Auteur
Louis Van Dievel
Verteller
Tine De Coster  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Speelduur
5:40
Oorspr. uitgever
Pelckmans
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannende roman die zich afspeelt in de Belgische wielerwereld. De beloftevolle wielrenner Peter Houben sterft na een fatale valpartij in een Belgische ronde. Een jammerlijk ongeluk, denkt iedereen. Zo ook zijn weduwe Goedele Martens — tot een ex-coureur, die zelf in een rolstoel is beland na een val, haar de vertraagde beelden van Peters dodelijke smak bezorgt. Haar wereld staat stil wanneer ook zij de opzettelijke duw ziet. Goedele is vastbesloten om uit te zoeken wie haar man de dood heeft ingejaagd. Daarmee haalt ze zich de haat en het misprijzen van het peloton op de hals, én ondervindt ze dat zelfs de rechtbank geen raad weet met de koers. ‘De koers’ is vlot en lichtvoetig geschreven, met Vlaamse pen.Louis van Dievel (1953) is een Belgische schrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken.

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia