Boek
Nederlands

Zijne Majesteits hofnar : het beste uit de Louis van Dievel-blogs

Louis Van Dievel (auteur)

Zijne Majesteits hofnar : het beste uit de Louis van Dievel-blogs

Genre:
Op 11 oktober 2007 belde Pieter De Crem van CD&V aan de deur van een modeste villa in Kalmthout. Hij zat dringend om goede raad verlegen over de kwestie BHV en kreeg die ook. De blog over Van Dievel Consulting op de nieuwssite van de VRT was geboren. In de maanden die volgden kwamen politici van bijna alle partijen in Kalmthout advies inwinnen over de te volgen strategie op het kronkelige pad
Titel
Zijne Majesteits hofnar : het beste uit de Louis van Dievel-blogs
Auteur
Louis Van Dievel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Wever & Bergh, 2009
245 p.
ISBN
9789078902386

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia