Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Judith, medewerkster bij een Londens veilinghuis, wordt ontslagen nadat ze haar chef op fraude heeft betrapt. Ze besluit een rigoureuze carrièreswitch te maken.
Titel
Maestra
Auteur
L.S. Hilton
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maestra
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
16 banden
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geil, grappig en schokkend

Vertaald door Yolande Ligterink. Romans die voorbestemd lijken te zijn een nietsontziende hype te worden, zijn doorgaans de beste niet, zeker niet als de omschrijving 'erotische thriller' erop van toepassing is. De kwaliteit van L.S. Hiltons Maestra mag bijgevolg hoogst uitzonderlijk heten.

Het boek begint met een proloog die baadt in een fin-de-sièclesfeer van verdorven verfijning. De lezer wordt vergast op de beschrijving van een klassiek-decadente orgie waar de dandyeske geest van Joris-Karl Huysmans lijkt rond te waren. 'Na rood fruit smaakt een kut zo heerlijk', merkt bijvoorbeeld iemand op, terwijl even later een donkere dame met een mannenhoofd tussen haar dijen zich wellustig glimlachend op een aantal kussens achterover laat vallen 'met de extatische beweging van een junk die zich overgeeft aan zijn roes'.

We zijn op dat moment een tweetal pagina's ver in het boek, en al heeft de setting een ietwat belegen karakter en ben je bovendien als lezer nog altijd een tikje beducht voor de clichématige kitsch die je mogelijk te wachten staat - je neemt je voor om bij de eerste vermelding van 'rood fluweel', 'kaarsvet' of 'zwarte kant' het boek terzijde te leggen - toch besef je al onmiddellijk dat dit Vijftig tinten…Lees verder