Boek
Nederlands

Arthur en de wraak van Malthazard

Luc Besson (auteur)

Arthur en de wraak van Malthazard

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Arthur (10) krijgt een boodschap dat de Minimoys in gevaar zijn. Via een verrekijker reist hij naar hen toe en probeert Selenia te redden. Is hij op tijd om naar de gewone wereld terug te keren? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Arthur en de wraak van Malthazard
Auteur
Luc Besson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Arthur et la vengeance de Maltazard
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2006
173 p.
ISBN
9789022546468

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde deel uit de fantasytrilogie over Arthur, waarvan het eerste deel met kerst 2006 in de bioscoop te zien was. De auteur is een internationaal bekend regisseur en producer van onder andere 'Léon', 'Nikita' en 'The Fifth Element'. Arthur (10) is met zijn vader en moeder aan het logeren bij oma en opa. Een spin brengt hem een rijstkorrel met daarop de tekst ‘help’. Arthur denkt dat zijn prinses Selenia van het volk van de Minimoys in gevaar is. Hij reist via een verrekijker naar de Minimoys, wordt twee millimeter groot en krijgt een Efteling-achtig uiterlijk. Hij wordt daarbij geholpen door Matassalai-krijgers die 2,5 meter lang zijn en bij opa en oma in de achtertuin wonen. Het verhaal loopt niet goed af. Het boek bevat veel bizarre vergelijkingen. De ouders van Arthur zijn vreemd en het hele verhaal is zeer onrealistisch. De auteur betrekt de lezer echter bij het verhaal door het gebruik van de wij-vorm (‘zoals we weten…’). Het boek is zowel humoristisch als spannend en de gebeurte…Lees verder

Over Luc Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thierry Caro

Luc Paul Maurice Besson (Parijs, 18 maart 1959) is een Franse filmregisseur, -schrijver en -producent.

Carrière

Besson schreef op zijn zestiende de eerste versie van wat uit zou groeien tot de film The Fifth Element. Hij wilde vooral aantonen dat de Franse cinema tot meer in staat is dan tot wat hij beschouwt als pseudo-intellectuele films.

Van 1976 tot 1982 deed Besson diverse werkzaamheden in de filmindustrie. In deze jaren maakte hij ook reclame, korte films (onder andere L'Avant Dernier in 1981) en promotiefilms voor liedjes. Uiteindelijk kreeg hij zijn eigen productiebedrijf: Les Films De Dauphins.

In zijn carrière ontwierp hij onder andere een lichtgewichtcamera en heeft hij het gebruik van de Louma-kraan verder ontwikkeld.

Besson vocht tegen de regels en de overtuigingen die door producenten en distributeurs werden opgelegd. Hij wil via zijn eigen fi…Lees verder op Wikipedia