De voormalige militair Bryan Mills sluit zich aan bij een taskforce van de CIA om wraak te kunnen nemen op de drugsbaron die verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus.
Titel
Taken. Seizoen 1 / created by Luc Besson
Scenarist
Luc Besson
Acteur
Clive Standen Jennifer Beals
Componist
Trevor Morris 1970-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 6,5 uur
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden Prequel op de gelijknamige films
EAN
5053083137212

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De televisieserie 'Taken' is een prequel bij de trilogie 'Taken' (2008, 2012, 2014) waarin Liam Neeson de hoofdrol had. Clive Standen (Vikings; Patient zero) heeft de rol van de jongere Bryan Mills, een voormalige groene baret die een duistere rol speelde in een anti-drugsoperatie. Wanneer zijn zus gedood wordt door drugshandelaren, sluit hij zich aan bij een taskforce van de CIA om wraak te kunnen nemen. Bryan belandt in de ene gewelddadige actie na de andere: gijzelingen, vuurgevechten, knokpartijen, auto-achtervolgingen. Maureen Ryan (variety.com) vindt dat de rol van Mills' baas Christina Hart (Jennifer Beals) beter uit de verf komt dan die van Mills zelf en noemt het 'a meat-and-potatoes network drama (...) for fans of action hours who don’t mind mixing the conventional with a few bits and pieces that are moderately unconventional (...)'. 10 afleveringen.

Over Luc Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thierry Caro

Luc Paul Maurice Besson (Parijs, 18 maart 1959) is een Franse filmregisseur, -schrijver en -producent.

Carrière

Besson schreef op zijn zestiende de eerste versie van wat uit zou groeien tot de film The Fifth Element. Hij wilde vooral aantonen dat de Franse cinema tot meer in staat is dan tot wat hij beschouwt als pseudo-intellectuele films.

Van 1976 tot 1982 deed Besson diverse werkzaamheden in de filmindustrie. In deze jaren maakte hij ook reclame, korte films (onder andere L'Avant Dernier in 1981) en promotiefilms voor liedjes. Uiteindelijk kreeg hij zijn eigen productiebedrijf: Les Films De Dauphins.

In zijn carrière ontwierp hij onder andere een lichtgewichtcamera en heeft hij het gebruik van de Louma-kraan verder ontwikkeld.

Besson vocht tegen de regels en de overtuigingen die door producenten en distributeurs werden opgelegd. Hij wil via zijn eigen fi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties