Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Naakte zielen

Luc Deflo (auteur)
+1
Naakte zielen
×
Naakte zielen Naakte zielen

Naakte zielen

In de reeks:
Genre:
Naakte Zielen is het verhaal van een speurdersduo dat een seriemoordenaar op de hielen zit. In Mechelen loopt een monster rond, een ontspoorde psychopaat. Met een stiletto en een fileermes moordt hij hele gezinnen uit.
Titel
Naakte zielen / Deflo
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013 | Andere uitgaven
267 p.
ISBN
9789022329399 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het nieuws sloeg letterlijk in als een bom

Per jaar verschijnen er in Vlaanderen zo'n vijftien nieuwe misdaadromans. Veel is dat niet, en wat opvalt is dat er heel weinig debuten zijn. De Mechelaar Luc Deflo (41) is dit jaar een opvallende nieuwkomer met Naakte zielen. Opvallend vooral omdat dit debuut zoals het nu door Manteau is uitgebracht nooit gepubliceerd had mogen worden. Van een thriller verwacht je op zijn minst wat spanning, een geloofwaardig verhaal, niet al te krakkemikkig Nederlands. Naakte zielen heeft niets van dat alles. Het is een slordige, morsige ontekst. En dan vind ik nog dat we voor Vlaamse misdaadromans iets milder mogen zijn dan voor de Britse en Amerikaanse concurrentie.

Eerst iets over de taal en de slordigheid van Luc Deflo. Wat moet je denken van zinnen als "Jos Bosmans walgde van de krantenkoppen maar had toch wat nikkel veil om er zich één aan te schaffen"? Ook mooi: "Herman Malfait, de Hasselaar die acht jaar geleden pastoor Hermans' Ford Sierra gekocht had, had, in tegenstelling tot wat…Lees verder

In Mechelen wordt een gezin op gruwelijke en rituele manier afgeslacht. Onderzoeksrechter Bosmans benadert rechercheur Dirk Deleu, die met tijdelijk verlof is. Deze zeer kundige speurder ontdekt sporen die anderen hebben laten liggen, maar kan niet voorkomen dat er nog een gezin en nog enkele anderen worden vermoord. De moordenaar heeft een obsessie voor spinnen, goede wijn en vreemde spelletjes. Een corrupte politieman wordt ontmaskerd als handlanger, maar wordt vermoord aangetroffen. Deleu begaat een misstap waardoor hem de zaak uit handen wordt genomen. Achter de schermen blijft hij Bosmans van informatie voorzien, maar als hij de dader kent, is deze vogel reeds gevlogen. Een opmerkelijk debuut, deze psychologische thriller. Sterke personages, vervat in een post-Dutroux trauma bij de Belgische justitie, een sterk en verrassend verhaal en een spannende ontknoping, precies wat een goede thriller nodig heeft. Vrij kleine druk.

Over Luc Deflo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia