Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Sluipend gif

Luc Deflo (auteur)
Een jonge vrouw wordt bijna vermoord, reden voor de politie van Mechelen het dossier van een onopgeloste moordzaak te heropenen: de gemolesteerde vrouw lijkt namelijk sprekend op het vermoorde meisje uit dat dossier.
Titel
Sluipend gif
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015 | Andere uitgaves
264 p.
ISBN
9789022331736 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuwe Deflo : Sluipend gif

Sluipend gif, de jongste misdaadroman van Deflo (45), begint adembenemend. Hilde Plaetinck, een jonge vrouw, gaat na een bezoek aan de bioscoop naar haar wagen. Op de achterbank van de auto zit een oude vrouw die vraagt of ze een lift kan krijgen. Hilde brengt haar naar huis, merkt dat er iets vreselijk verkeerds aan de gang is en wordt bijna vermoord. De oude vrouw blijkt een man te zijn: Jozef Van Cleynenbreughel. De politie vermoedt te maken te hebben met een mogelijke seriemoordenaar. Van zijn vriendin, Muriel, is het onthoofde lijk in een sluis van het Zennegat opgevist. Vermoord met zevenentwintig messteken. Later is het hoofd in een berm langs de weg weergevonden. En Muriel geleek als twee druppels water op Hilde. Als Van Cleynenbreughel tijdens een gijzeling wordt neergeschoten zijn er geen echte bewijzen tegen de man. Bij rechercheur Dirk Deleu rijzen steeds maar meer twijfels of hij wel schuldig is. Een psychopaat die we kennen uit Naakte zielen, het debuut van toen nog Luc …Lees verder

Sluipend gif van Luc Deflo

De openingsscène van Sluipend gif van Luc Deflo is intrigerend en zelfs grappig. Een vrouw die uit de bioscoop komt, vindt in haar auto een schijnbaar verdwaasde oude vrouw. Ze besluit haar naar huis te voeren. Onderweg merkt ze dat de armen van de oude vrouw toch wel erg harig zijn. Zij kan een aanranding amper voorkomen en dient een klacht in bij de politie. Zo komen rechercheur Deleu en onderzoeksrechter Bosmans in het verhaal.

Het kost nogal wat moeite om de verhaallijn te volgen. Er duikt een onthoofd lijk op, er is een heks met opmerkelijke gaven, er is overspel en bedrog. Uiteindelijk blijkt dat zowel Deleus vrouw, van wie hij gescheiden leeft, als zijn minnares, die zijn kind draagt, én zijn zoon groot gevaar lopen. De boosdoener die alles in scène gezet heeft, is een oude bekende uit vroeger werk van Deflo.

Sluipend gif is een typevoorbeeld van een thriller die wil uitblinken door een vindingrijke plot te combineren met een sterke psychologische uitdieping van de pe…Lees verder

Een jonge vrouw wordt bijna vermoord, maar weet te ontsnappen. Reden voor onderzoeksrechter Bosmans en inspecteur Deleu om het dossier van een onopgeloste moordzaak te heropenen. De gemolesteerde vrouw lijkt namelijk sprekend op het vermoorde meisje uit dit dossier. Dit is het vijfde boek van een Belgische auteur die in 1999 debuteerde met 'Naakte zielen' en daarvoor scenarioschrijver van toneelstukken en hoorspelen was. In deze boeken speelt het duo Bosmans en Deleu van de Mechelse politie de hoofdrol. Dit laatste boek sluit aan op het debuut. Het verhaal begint spannend maar als blijkt dat de politie achter de verkeerde man aanzit, zakt het boek enigszins in. Het onderzoek verloopt stroef en rommelig. De schrijfstijl is vlot, maar verliest gaandeweg wat aan kracht. Pas tegen het eind wordt het verhaal weer spannend.

Over Luc Deflo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia

Suggesties