Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gevangen in de tijd

Luc Descamps (auteur)

Gevangen in de tijd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 12-jarige Harry komt terecht in het jaar 1837 bij de griezelige dokter Skull die bijzondere experimenten uitvoert op de hersens van jongens. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Gevangen in de tijd
Auteur
Luc Descamps
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020 | Andere uitgaves
132 p.
ISBN
9789463832175 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek is het vervolg op 'De Donkere Getallen I'*. Het boek maakt ook deel uit van de serie Schrikdraad Blauw, waarin griezelige verhalen van allerlei schrijvers zijn opgenomen. De 12-jarige Harry uit België komt na de kerstvakantie terug op de school voor superbegaafde kinderen in Engeland. De decaan vraagt hem of hij de kerstversiering in het fysicalokaal wil opruimen. Maar als hij de klimop van het schoolbord wil halen, komt hij in een tijdpoort en belandt hij in het jaar 1837. Hij maakt daar kennis met de waanzinnige dokter Skull die enge experimenten uitvoert op de schedels van ontvoerde jongens. Doordat Harry kan werken met 'donkere getallen' is hij in staat zich uit benarde situaties te bevrijden. Dit werk doet sterk denken aan de Harry Potter boeken van Rowling, hoewel de karakters minder uitgewerkt zijn. Een spannend en prettig leesbaar verhaal waarbij de gebeurtenissen zich in een hoog tempo afspelen. Vanaf ca. 10 jaar.

De donkere getallen II. Gevangen in de tijd

In ‘De donkere getallen I’ maakten we al uitgebreid kennis met Harry de Wilde. Hij is een leerling aan het ITCH (Wonderful Institute for Terrific Children). Zijn begaafdheid met getallen is ondertussen vermaard, ook bij zijn leerkrachten. Harry heeft immers nog een extra talent: omgaan met donkere getallen. Hierdoor is hij in staat om door de tijd te reizen. Ook in ‘Gevangen in de tijd’ doet hij dit maar in plaats van een boeiende ervaring wordt dit een gruwelijke nachtmerrie. Harry komt in 1837 uit. Hij wordt gevangen genomen en weggevoerd naar de goed bewaakte kliniek van dokter Skull. Deze angstaanjagende figuur experimenteert naar hartelust met zwakzinnige kinderen. Door zijn fascinatie voor het menselijke brein zijn bij hem alle stoppen doorgeslagen. Hij voert schedelboringen en hersenoperaties uit op de jongeren. Daarna laat hij ze allemaal wegkwijnen in de vreselijke kerkers van het immense gebouw. Al vlug zal Harry de volgende patiënt worden en hij slaat in paniek. Hoe gera…Lees verder

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturenve…Lees verder op Wikipedia