Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gladiatoren

Luc Descamps (auteur), José Da Cruz (illustrator)
+1
Gladiatoren
×
Gladiatoren Gladiatoren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Gallische jongen Certix en zijn vader Vartax zijn krijgsgevangenen, die op de slavenmarkt in Rome worden verkocht. Vartax, die eigenlijk helemaal niet wil vechten, wordt een bijna onverslaanbare gladiator. Met veel informatie over gladiatoren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Gladiatoren
Auteur
Luc Descamps
Illustrator
José Da Cruz
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
170 p. : ill.
ISBN
9789022323854 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Handzaam, stevig, aansprekend jeugdboek waarin het avontuur wordt verteld van de Gallische jongen Certix, zijn vader Vartax, Luca het Romeinse vriendje van Certix en de gebruiken en gewoonten rondom de gevechten van gladiatoren in de (on)menselijk geweldadige arena van het Colosseum. Certix en Vartax zijn in Gallië buitgemaakte krijgsgevangenen, die op de markt in Rome worden verkocht. Vartax, die eigenlijk helemaal niet wil vechten, laat staan op leven en dood, wordt een bijna onverslaanbare gladiator. Uiteindelijk moet hij vechten tegen zijn vriend de Germaan Wolfsung. Certix en zijn vriendje Luca zijn angstige en opgewonden getuigen van dit enerverende gevecht. Het verhaal wordt op erg spannende wijze verteld en geeft - als bij een heus historisch docudrama - ook doorkijkjes naar de hoofdpersonen, de diverse typen gladiatoren en de gebruiken en gewoontes van vechters en publiek, in aparte kaders. Het boek eindigt met een uitgebreide woordverklaring. Tal van zwart-witillustraties vu…Lees verder

Aanvallen! Gladiatoren

Een bespottelijk slecht boek over gladiatoren waarin alles mis is: onhistorische namen (Vartax, Certix, Luca, Plebius, Akile), spelfouten (gladiatorus i.p.v. gladiatorius), stijlbloempjes (‘Dat de gedroogde schilfers snot daarbij in het rond vlogen kon hem niet schelen’, p. 139), fouten (in een amfitheater werd geen toneel gespeeld), dwaze lay-out (met vetgedrukte zinnetjes en woorden), belettering (gotische letters!) en flauwe grapjes (‘Baldakijn: Vangt vooral veel stof en dient voor de rest tot weinig of niets’). Hopelijk wordt de reeks ‘Aanvallen!’ niet voortgezet.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturenve…Lees verder op Wikipedia