Daisy
Nederlands

Hart van goud

Luc Descamps (auteur), Frank Gryspeerdt (verteller)
Tijdens de terugreis van een vakantie in Frankrijk raakt de familie Bols betrokken bij een auto-ongeluk. Hun dertienjarige zoon Jonas overlijdt. Dit boek is een herinnering aan hem en bevat zelfgeschreven gedichten. Het is samengesteld op basis van gesprekken met Jonas’ familie en vrienden.
Titel
Hart van goud
Auteur
Luc Descamps
Verteller
Frank Gryspeerdt  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
2:49
Oorspr. uitgever
Abimo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jonas, een plotseling overleden 13-jarige Belgische jongen (ik-figuur) vertelt over het fijne leven dat hij had, te beginnen bij zijn ervaringen als baby. Centraal staat de liefde voor zijn ouders en de band die hij had met zijn vrienden. De auteur schreef het boek met gebruikmaking van gedichten van de echte Jonas en naar aanleiding van gesprekken met de ouders en de vrienden van de jongen, die overleed na een verkeersongeluk. De schrijfstijl is beschouwend en relativerend, met gevoel voor humor. Er is gewerkt met vrij lange, samengestelde zinnen en soms te volwassen taalgebruik dat de leesbaarheid kan bemoeilijken. Het toegevoegde hoofdstuk 'Tekens van de andere kant' bevat 'toevallige' gebeurtenissen die plaatsvonden na Jonas' overlijden ('omdat hij zijn best heeft gedaan om nog contact te maken vanuit de plaats waar hij nu is'). Deze aanvulling is voor een kleine doelgroep interessant. Het boek kan helpen bij rouwverwerking. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties