Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jagers

Luc Descamps (auteur)
+1
Jagers
×
Jagers Jagers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Het leven bestaat uit vier kwadranten. Tot de dood leeft men in het eerste, daarna in een van de andere drie. Wachters hebben Anjelka ontvoerd om haar overleden vriend Valdert naar het Niemandsland te lokken. Ook de jagers van het derde kwadrant willen haar vangen.
Titel
Jagers
Auteur
Luc Descamps
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
285 p.
ISBN
9789059328815 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jagers is het tweede deel in de reeks ‘Heaven can wait’ van Luc Descamps. Aan het (open) einde van het eerste boek was Christopher het Niemandsland ingevlucht en kregen de wachters interesse in Anjelka. In dit deel zien we hoe het hen hierna vergaat. Wachters hebben Anjelka ontvoerd. Ze nemen haar mee naar het Niemandsland in de hoop om zo Christopher (die nu Valdert heet) te lokken. Zij hebben immers de opdracht gekregen om Valdert koste wat kost terug te halen naar hun kwadrant. De jagers van het derde kwadrant zouden Anjelka ook maar al te graag in hun handen krijgen, maar het derde kwadrant is een ruwe wereld waar jaloezie en haat primeren. Valdert moet dus zowel zichzelf als Anjelka zien te redden. Er staat hen een zware tocht door het derde kwadrant te wachten. Voor de familie en vrienden lijkt het alsof Anjelka in een coma ligt door orgaanfalen, terwijl ze eigenlijk door de kwadranten aan het reizen is. Ze reageert op niemand, maar ze blijven haar trouw bezoeken.
In…Lees verder
Slot van een tweedelig liefdesverhaal* dat zich afspeelt in parallelle, normaal strikt van elkaar gescheiden werelden. Valdert heeft alle regels overtreden door na zijn dood contact te zoeken met zijn geliefde, wat rampzalige gevolgen heeft. Anjelka wordt ontvoerd en moet samen met Valdert vluchten voor de jagers van Saphira, de leidster van de onderwereld. Het verhaal heeft veel vaart en wordt verteld vanuit wisselend perspectief. De actie vindt vooral plaats in het derde kwadrant: een wereld die wordt geregeerd door haat en nijd. Maar de lezer wordt ook een kijkje gegund in de andere kwadranten: in het eerste ligt Anjelka in coma, in het tweede doet Xana onderzoek om Valdert op te sporen en te helpen en in het vierde vindt de verrassende ontknoping plaats. Geleidelijk ontdekt de lezer hoe de vier kwadranten met elkaar verbonden zijn. Een spannend verhaal over de kracht van liefde en overgave. De parallelle werelden worden geloofwaardig neergezet. Veel kan worden bereikt door inzet e…Lees verder

Heaven can wait. Jagers

In dit tweede deel van het epos 'Heaven can wait' maken we uitgebreider kennis met een wereld die bestaat uit vier kwadranten. Enkel het eerste kwadrant is wat wij als gewone mensen kennen. Na de dood zullen wij kennis maken met één van de drie andere kwadranten. Christopher werd na zijn dood opgenomen in het tweede kwadrant. Dat is een kwadrant waarin ze geen emoties kennen en alles in perfecte harmonie verloopt. Perfect, tot Valdert (want zo werd Christopher in het tweede kwadrant genoemd) ineens wel de liefde voor Anjelka nog kon voelen. Anjelka, die in het eerste kwadrant leeft, werd in het vorige boek door Valdert gered toen ze aangerand werd. Hierdoor schond Valdert alle regels van het tweede kwadrant en maken de wachters nu jacht op hem. Het vorige boek eindigde dan ook in een achtervolging waarbij de wachters Anjelka inzetten als lokaas. Ze brengen haar naar het niemandsland waarin Christopher was gevlucht. Hier start het deel 'Jagers'.
Christopher vlucht verder het Niem…Lees verder

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturen…Lees verder op Wikipedia