Daisy
Nederlands

De verloren weg : van Canterbury naar Rome

Luc Devoldere (auteur), Luc Proesmans (verteller)
+1
De verloren weg : van Canterbury naar Rome
×
De verloren weg : van Canterbury naar Rome De verloren weg : van Canterbury naar Rome

De verloren weg : van Canterbury naar Rome

Genre:
Verslag van een pelgrimstocht van Canterbury naar Rome.
Titel
De verloren weg : van Canterbury naar Rome
Auteur
Luc Devoldere 1956-
Verteller
Luc Proesmans  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
7:57
Oorspr. uitgever
Atlas
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem Geconverteerd boek
Plaatsingssuggestie
245.2 (SISO) Italië ; Rome (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auter doet verslag van zijn pelgrimstocht van Canterbury naar Rome. Deze ongebruikelijke route volgt het spoor van een middeleeuwse bisschop die in Rome zijn aanstellingsbrief haalde. In de inleiding, die de lezer op het verkeerde been zet, geeft hij aan dat hij met deze reis op zoek wil gaan naar wat er nog van het rooms-katholicisme over is. In zijn verslag komt deze intentie echter helemaal niet naar voren. Bij elke plaats die hij bezoekt, weidt hij uit over alle mogelijke historische en kunsthistorische onderwerpen, maar niet over wat hij nu meemaakt (dit in tegenstelling tot Vuijsje). Zijn aandachtsveld is indrukwekkend, reikt van de klassieke oudheid tot de moderne tijd, van kunst en kerk tot filosofie, maar het is voor een gewone leek te veel om het allemaal te kunnen bevatten. Daar is de achtergrond van de auteur als filosoof, classicus en leraar zeker debet aan. Wie ondergedompeld wil worden in een esthetisch goed geschreven historisch reisverhaal, komt hiermee echter aan …Lees verder

Over Luc Devoldere

Luc Devoldere (Kortrijk, 1 november 1956) is een Vlaamse classicus, schrijver en publicist.

Biografie

Devoldere studeerde oude talen en wijsbegeerte aan de universiteit van Kortrijk en Leuven en was van 1978 tot 1996 leraar Latijn en Grieks aan het Sint-Barbaracollege in Gent. In 1994 debuteerde hij als essayist met ‘Grand Hotel Italia. Een reis in de geest‘.

Sinds 1996 was hij verbonden aan de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw. In 2002 volgde hij Jozef Deleu op als hoofdredacteur en afgevaardigd bestuurder. In 2009 werd hij lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren Eind 2020 verliet hij Ons Erfdeel - De lage landen. Op 1 januari 2021 werd Hendrik Tratsaert zijn opvolger.

Werk

Als schrijver is Devoldere vooral gekend als essayist. Enkele van zijn werken:

Suggesties