Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De beelden van Kasàr

Luc Embrechts (auteur)
+1
De beelden van Kasàr
×
De beelden van Kasàr De beelden van Kasàr

De beelden van Kasàr

In de reeks:
Dir-Yak; 6
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De vrede in Dir-Yak wordt opnieuw bedreigd. De Erinen worden genoodzaakt om met een vijandig volk samen te werken om een groot onheil te voorkomen. De vrienden Bart, Bolle en Caroline zijn ook van de partij. Het wordt een gevaarlijke tocht waarin niets is wat het lijkt en het gevaar overal loert.
Titel
De beelden van Kasàr
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
189 p.
ISBN
9789059324787

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie mensenkinderen binden in het fantasieland Dir-Yak de strijd aan met de krijgers van Kasàr. Zij werken hierbij samen met het vreedzame volk van de Erinen en het gewelddadige volk van de Zaris. Ze trotseren vele gevaren. Spannend zesde deel van de fantasy-reeks over 'Dir-Yak'*, maar zelfstandig te lezen. Bloedstollende avonturen, waarbij moed en volharding de boventoon voeren en waarbij de hoofdpersoon Bart als een echte James Bond steeds ternauwernood aan een gewelddadige dood ontsnapt en aan het eind zijn liefje in de armen sluit! Veel actie dus, veel clichés en redelijk veel geweld. Duidelijke druk. Voor fantasyliefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia