Boek
Nederlands

De beelden van Kasar

Luc Embrechts (auteur)
+1
De beelden van Kasar
×
De beelden van Kasar De beelden van Kasar

De beelden van Kasar

In de reeks:
Dir-Yak; 6
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Bart en zijn vrienden Bolle en Caroline staan in contact met figuren uit Dir-Yak, de onderwereld. Daar beleven ze spannende avonturen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De beelden van Kasar
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Editie
1ste druk
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
189 p. : Ill
ISBN
9789059323780

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Dir-Yak, de onderwereld. De verhaalfiguren die afkomstig zijn van onze aarde, staan in contact met figuren uit Dir-Yak, die over bijzondere eigenschappen beschikken. De vermogens van de mensen zijn bovenmenselijk en niet reëel (bv. uithoudingsvermogen en herstel na gevechten). De figuren hebben veel kennis van de wereld. Als een magiër beide werelden wil vernietigen, proberen de hoofdpersonen deze ramp te voorkomen. Vijfde, los te lezen, deel in de serie 'Dir-Yak'*. Het boek is vlot geschreven en bevat levendige dialogen; er wordt een aantal keren gevloekt. Gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. De informatiedichtheid per zin is groot; goede aandacht tijdens het lezen is nodig om het verhaal te kunnen volgen. Figuren en volken hebben fantasienamen. Er komt veel dood en verderf voor. Vriendschap, moed en rechtvaardigheid zijn belangrijke waarden. De bereikte vrede is altijd van tijdelijke aard. Kortom, een spannend fantasyverhaal. Vana…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia