Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ijsmodulator

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De ijsmodulator
×
De ijsmodulator De ijsmodulator
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Drie criminele collega's van Sams vader willen met hun nieuw ontworpen ijsmodulator de wereld veroveren. Sam en haar klasgenoot Nick vliegen naar Italië om dit te voorkomen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Titel
De ijsmodulator
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2016 | Andere uitgaves
177 p. : ill.
ISBN
9789059242678 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De beide hoofdpersonen Nick en Sam moeten ervoor zorgen dat de mensheid een grote ramp bespaard blijft. Hiervoor gaan zij de strijd aan met gestoorde uitvinders die de wereld willen veroveren vanuit Italië. De lezer heeft een voorsprong in het verhaal omdat het perspectief wisselt tussen de uitvinders, Sam en Nick en het team van de minister. Je bent dus al op de hoogte van bepaalde situaties. De gebeurtenissen worden in een snel tempo beschreven. Hierdoor worden de karakters maar weinig uitgediept. Het sterke punt van dit verhaal is de humor. Knotsgekke situaties volgen elkaar op en ook de vele blauw-zwarte illustraties dragen daar een steentje aan bij. Deze zijn met veel expressie getekend. Dit boek is het eerste deel uit de serie 'Uitvinderszootje', deel 2* is ook al verschenen. De delen zijn los van elkaar te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitvinderszootje. De ijsmodulator

In dit eerste boek in de reeks 'Uitvinderszootje' maken we kennis met Sam en Nick. Het verhaal begint vrij klassiek: Nick is de populairste jongen op school, Sam (het vreemde nieuwe meisje) moet tegengewicht bieden. Wanneer ze samen aan een opdracht moeten werken en Nick voor het eerst bij Sam thuis komt, blijkt dat Sams vader een belangrijke uitvinder is en dat drie rare snuiters hem proberen te dwarsbomen. De drie gekke uitvinders heten respectievelijk Isteria, Eego en Neuro en broeden op een krankzinnig plannetje. Nick en Sam trekken naar Italië om hen tegen te houden. Ook de minister is op de hoogte en stuurt zijn (houd u vast) Alfa-Omega-Delta-Eliteteam om hen uit te schakelen. De blunders die hierop volgen, zijn niet enkel die van de gekke uitvinders, ook dat Eliteteam blijkt niet zo professioneel.
Het perspectief wisselt telkens tussen Sam en Nick, het team van de minister en de uitvinders, waardoor je als lezer steeds vooraf op de hoogte bent. Het verhaal leest heel vlot…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties