Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vampiers strijken terug

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De vampiers strijken terug
×
De vampiers strijken terug De vampiers strijken terug
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lucas en Lotte denken dat ze van de vampiers verlost zijn, maar dat blijkt niet het geval. Ze gaan op zoek naar hun schuilplaats in Transsylvanië. Daar moeten de kinderen tot hun uiterste gaan om vampier Perfidus te stoppen. Gelukkig stuntelen de vampiers erop los.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De vampiers strijken terug
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Editie
Derde herziene druk
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2018 | Andere uitgaves
185 p. : ill.
ISBN
9789059246300 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde (los te lezen) deel van de serie 'Vampierzootje'*. Voorin worden de eerste twee delen samengevat. Net als in de vorige twee delen zijn de hoofdpersonages de mensenkinderen Lucas en Lotte, de goedaardige (alleen schapenbloed met kaneel drinkende) vampier Ludovicus en de stuntelende vampiers (met deze keer een vrouwelijke vampier met de toepasselijke naam Maladiva), waarmee zij de strijd weer aangaan. De avonturen spelen zich deze keer af in Transsylvanië, de bakermat van het vampirisme. De tekst op een kleine bladspiegel wordt ondersteund door veel zwart-wittekeningen met als steunkleur rood. Het taalgebruik is zeer beeldend door het gebruik van veel bijvoeglijk naamwoorden en beeldspraak. Technisch en inhoudelijk is de tekst goed te lezen door kinderen vanaf ca. 10 jaar en door de grapjes met de namen ook leuk om voor te lezen door volwassenen.

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties