Boek
Nederlands

Dir-Yak omnibus. 1

Luc Embrechts (auteur)
+1
Dir-Yak omnibus. 1
×
Dir-Yak omnibus. 1 Dir-Yak omnibus. 1

Dir-Yak omnibus. 1

In de reeks:
Dir-Yak; 1-2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Bart (12) gaat samen met zijn vrienden Bolle en Caroline op zoek naar Wannes, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Ze belanden in het rijk van Dir-Yak, waar ze het moeten opnemen tegen allerlei vreemde wezens. Vanaf ca. 11 jaar.
Bevat
Titel
Dir-Yak omnibus. 1
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2018
337 p.
ISBN
9789059244979 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van de eerste twee delen uit de serie 'Dir-Yak'. In 'De wachter van de driehoek' gaan de 12-jarige Bart, Bolle en Caroline op onderzoek uit, na de raadselachtige verdwijning van de oude Wannes. Ze belanden in een geheime ondergrondse wereld waar Wan-Dar de totale macht wil veroveren. Op weg naar zijn onneembare vesting trekken ze door onherbergzaam gebied. Ze moeten vechten tegen monsters, aanvallers verslaan en gevaren trotseren. Dan rest hen nog de ultieme strijd met Wan-Dar. In 'Onrust in Zar-nak' worden Bart, Bolle en Caroline door het fantasiewezen Gnor gevraagd om zijn volk uit de onderwereld Dir-Yak te helpen. Het gaat om een verkenningstocht, die echter al snel in een gevaarlijk avontuur verandert. De serie beschrijft een fantasierijke wereld met woeste landschappen bevolkt door vreemde wezens. Wat begon als een zoektocht naar een verdwenen man, mondt uit in de klassieke strijd tegen het kwade. De nadruk ligt op spanning en actie. De plot lijkt op een computerspel w…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia