Boek
Nederlands

Dir-Yak omnibus. 3

Luc Embrechts (auteur)

Dir-Yak omnibus. 3

In de reeks:
Dir-Yak; 5-6-7
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Bart en zijn vrienden beleven twee avonturen in de geheimzinnige, ondergrondse wereld Dir-Yak. Vanaf ca. 11 jaar.
Bevat
Titel
Dir-Yak omnibus. 3
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2019
463 p.
ISBN
9789059246485 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 42 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van het vijfde, zesde en zevende deel uit de serie 'Dir-Yak'*. Tijdens een zonnige dag aan zee verdwijnen Bart en Bolle. Op de plek van hun verdwijning vinden hun vriendinnen een mysterieus, blauw kristal. Deze vondst is het begin van een wervelend avontuur in de geheimzinnige wereld Dir-Yak. De serie beschrijft een fantasierijke wereld met woeste landschappen bevolkt door vreemde wezens. De delen kunnen eventueel los van elkaar gelezen worden. Avontuur en actie vormen de hoofdingrediënten van de serie. Door de stereotiepe karaktertekening blijven de verhalen steken in een overdaad aan gebeurtenissen. De tekst is vlot leesbaar door het gebruik van veel korte zinnen en dialogen. Fantasy voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia