Boek
Nederlands

Die mensen daar verscheuren elkaar

Luc Vanhaecke (auteur)
+1
Die mensen daar verscheuren elkaar
×
Die mensen daar verscheuren elkaar Die mensen daar verscheuren elkaar

Die mensen daar verscheuren elkaar

Chronologie van het dagelijkse leven in Oostende onder Frans regime (1803-1814). Vanhaecke presenteert Oostende als een ruziemakende stad. Omdat het stedelijk archief van Oostende in 1940 afbrandde, baseerde hij zich op andere binnen- en buitenlandse bronnen, o.m. in Parijs bewaarde politierapporten.
Titel
Die mensen daar verscheuren elkaar
Auteur
Luc Vanhaecke
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Brugge: Vanhaecke, 2012
176 p. : ill.
ISBN
9789073516458 (hardback)
Plaatsingssuggestie
West-Vlaanderen Oostende 938.1 (SISO) Streekgeschiedenis ; Streekgeschiedenis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 31 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het dagelijkse leven in een havenstadje in Vlaanderen tijdens de Franse periode beschrijven is een uitdaging. Het mag dan nog de latere koningin der badsteden betreffen, over Oostende aan het begin van de negentiende eeuw is er in West-Vlaanderen niet veel archiefmateriaal raadpleegbaar. Het stadsarchief van Oostende ging in mei 1940 verloren in een brand. Iedereen die historisch onderzoek verricht, weet dat zelfs bij het ontbreken van archief uit een bepaalde periode er op andere plaatsen nog stukken van de grote historische puzzel te vinden zijn. Luc Vanhaecke ging de uitdaging aan om extra puzzelstukken te vinden.
Hij vond een aantal stukken in het archief van het ministerie van Politie in de nationale archieven in Parijs. Samen met ander gevonden materiaal uit andere archiefcollecties geeft dat een bundel met 36 hoofdstukken, Die mensen daar verscheuren elkaar. De meeste hoofdstukken hebben betrekking op politionele affaires, hoe zou het anders kunnen met de aangeboor…Lees verder

Suggesties