Artikel uit tijdschrift
Lula's lispelende lippen
Lucas Hüsgen

Over Lucas Hüsgen

Lucas Hüsgen (Weert, 1 september 1960, pseudoniem van Lucas de Jong) is een Nederlandse dichter, schrijver, essayist en fotograaf. Hij studeerde enige jaren filosofie in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen alvorens zich fulltime op het schrijverschap te richten.

Werken

Lucas Hüsgen debuteerde in 1992 met de roman Zeehond in wormgat (Querido) die zowel lovende als vernietigende kritieken kreeg. Ook Hüsgens latere werk riep heftige reacties op. De dichtbundel Nevels orgel (Querido, 1993) werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs, het in 2005 verschenen Deze rouwmoedige schoonheid leverde een nominatie op voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs.

Tussendoor verschenen onder meer het uitsluitend op diskette uitgebrachte gedicht Stoa (Querido, 1997), de roman Het meisje in blauwe zijde (Querido, 2002) en de essaybundel Nee, maar het gebeurt (Vantilt, 2003). Wat een romantische droom (Vantilt, 2…Lees verder op Wikipedia