Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wat een romantische droom : essays

Lucas Hüsgen (auteur)
+1
Wat een romantische droom : essays
×
Wat een romantische droom : essays Wat een romantische droom : essays

Wat een romantische droom : essays

Genre:
Essays onder meer over de gevolgen van de menselijke beweeglijkheid in de wereld en over de droom van de eeuwige jeugd.
Titel
Wat een romantische droom : essays
Auteur
Lucas Hüsgen
Taal
Nederlands
Uitgever
Nijmegen: Vantilt, 2007
224 p.
ISBN
9789077503874

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dichter Lucas Hüsgen (de naam is een pseudoniem) maakt het zijn lezers niet gemakkelijk. Datzelfde geldt ook voor Hüsgen als essayist. In deze bundel, die tien essays bevat - voor een deel eerder gepubliceerd in De Gids - leest hij exclusieve bloemen uit de high-brow cultuur zoals een topkok zijn gerechten componeert. Films als 'Mulholland Drive' en 'The Usual Suspects', de glamrock van Marc Bolan, de schilderkunst van Roberto Matta, de foto's van William Eggleston en de poëzie van de Koraanse dichter Jong Yi-Jong, Hüsgen verwerkt ze in zijn teksten alsof het wederzijdse vrienden betreft van hem en zijn lezer. Citaten in het Frans, Duits en Engels hoeven dan ook niet vertaald. Het geheel is intrigerend en uitnodigend van inhoud, fraai van vorm, zorgvuldig geformuleerd, en tot slot voorzien van een lijst van bronnen en een register.

Over Lucas Hüsgen

Lucas Hüsgen (Weert, 1 september 1960, pseudoniem van Lucas de Jong) is een Nederlandse dichter, schrijver, essayist en fotograaf. Hij studeerde enige jaren filosofie in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen alvorens zich fulltime op het schrijverschap te richten.

Werken

Lucas Hüsgen debuteerde in 1992 met de roman Zeehond in wormgat (Querido) die zowel lovende als vernietigende kritieken kreeg. Ook Hüsgens latere werk riep heftige reacties op. De dichtbundel Nevels orgel (Querido, 1993) werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs, het in 2005 verschenen Deze rouwmoedige schoonheid leverde een nominatie op voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs.

Tussendoor verschenen onder meer het uitsluitend op diskette uitgebrachte gedicht Stoa (Querido, 1997), de roman Het meisje in blauwe zijde (Querido, 2002) en de essaybundel Nee, maar het gebeurt (Vantilt, 2003). Wat een romantische droom (Vantilt, 2…Lees verder op Wikipedia