Luisterboek
Nederlands

Prins Blauwert : een muzikaal sprookje

Lucas Van den Eynde (verteller), Marc De Bel (auteur), Brian Clifton (muziek)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Omdat prins Blauwert allergisch is voor alle kleuren behalve voor blauw, wordt het hele land blauw geverfd
Onderwerp
Kleuren
Titel
Prins Blauwert : een muzikaal sprookje
Verteller
Lucas Van den Eynde Lucas Van den Eynde
Auteur
Marc De Bel
Muziek
Brian Clifton
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Kunst, 2007
1 cd
Speelduur
ca. 50 min.
EAN
8717703011777

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een muzikaal sprookje naar het gelijknamige boek*, voorgelezen door Lucas Van den Eynde. Speciaal voor deze luisterversie werd het verhaal enigszins bewerkt onder regie van de schrijver en Vincent Rouffaert en door componist Brian Clifton voorzien van een filmische soundtrack. Als blijkt dat de pasgeboren prins Blauwert allergisch is voor alle kleuren behalve voor blauw, geeft de boze koningin de opdracht alles in het hele land blauw te verven. Ze schrijft zelf het Grote Blauwwetboek waarin alle wetten met betrekking tot de kleuren staan. Na verloop van tijd komt er een opstand en na een groot gevecht waarbij de koningin het leven laat, vindt de prins zijn prinses en wordt het land weer gekleurd. Sprookjesachtig verhaal dat met spanning en humor is geschreven in een toegankelijke stijl. Af en toe een 'onsprookjesachtige' opmerking wat gebruikelijk is voor deze auteur.

Over Lucas Van den Eynde

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Lucas Van den Eynde (Lier, 23 februari 1959) is een Vlaams acteur.

Levensloop

In het theater speelde hij met onder andere de Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis, 't Arsenaal en de KVS in De Drumleraar, In de naam van de Vader en de Zoon, Ten oorlog, Zullen we het liefde noemen en Diplodocus Deks. Hij toerde ook jarenlang rond met Jukebox, liedjes op verzoek met Tine Embrechts en Nele Bauwens.

Hij werd een bekende tv-acteur in de rol van "professionele afscheidsnemer" 'Xavier De Baere', waarmee hij in Morgen Maandag voor het eerst mee op de proppen kwam. Later was De Baere ook nog de afsluiter van het feest '50 jaar Vlaamse Televisie'. Nog later speelde Van den Eynde de ondertussen ook welbekende Bert "Bucky" Laplasse in de tweede reeks van Het eiland, de psychopathische opvolger van Lydia Protut (Sien Eggers) als hoofd administratie bij Cynalco Medics Belgium. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties