Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De orchideeëntuin

Ook verschenen als 'Terug naar Wharton Park'

Lucinda Riley (auteur), Ans van der Graaff (vertaler)
+1
De orchideeëntuin
×
De orchideeëntuin De orchideeëntuin

De orchideeëntuin

Ook verschenen als 'Terug naar Wharton Park'

Eén van de bedienden van een Brits landgoed en de grootmoeder van de huidige generatie vertellen over het liefdesleven van een jong echtpaar vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Titel
De orchideeëntuin
Ook verschenen als
'Terug naar Wharton Park'
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Vertaler
Ans van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hothouse flower
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2023 | Andere uitgaven
492 p.
ISBN
9789401616454 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Julia heeft een ontzettend zware tijd achter de rug. Ooit was ze een gevierd concertpianiste, maar inmiddels is ze daar - door omstandigheden - mee gestopt. In Wharton Park, waar ze langzaam aan haar verdriet probeert te verwerken, leidt ze een eenzaam bestaan. Daarbij krijgt ze steun van haar familie, maar ook van haar jeugdkennis Kit Crawford, die inmiddels daar landgoedeigenaar is. Hij is momenteel bezig met het renoveren van het huis. Tijdens zijn werkzaamheden vindt hij een stapel brieven, die een opmerkelijk dagboek bevatten, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fijn geschreven roman met interessante, boeiende personages. Het boek wisselt gebeurtenissen uit het heden af met passages afkomstig uit de oorlogsdagboeken, en met Julia's overpeinzingen en gedachten. De verhaalstructuur blijft echter altijd helder en de spanningsboog wordt strak gehouden. Geschikt voor een breed, vrouwelijk publiek. Kleine druk.

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia