E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zon : Electra's verhaal

Lucinda Riley (auteur), Dieuwke van der Veen (vertaler), Kees van Weele (vertaler)
Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Ma
Onderwerp
Liefde, Familie, Identiteit
Titel
Zon : Electra's verhaal
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Vertaler
Dieuwke van der Veen Kees van Weele Irene Goes Anne Jongeling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sun sister
Uitgever
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789401611572

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia