Dvd
Nederlands

De brief voor Sinterklaas

Lucio Messercola (regisseur), Bram Van der Vlugt (acteur), Bo Burger (acteur)
Sinterklaas organiseert een auditiedag voor nieuwe Pieten. Sem schrijft zich in, maar alle brieven raken zoek. Kan hij het Sinterklaasfeest redden? Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De brief voor Sinterklaas
Regisseur
Lucio Messercola
Acteur
Bram Van der Vlugt Bo Burger Lieke Van Lexmond
Taal
Nederlands
Uitgever
Paradiso, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
80 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937033799

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sinterklaasfilm van Lucio Messercola met als bekendste acteurs Bram van der Vlugt, Lieke van Lexmond en Aad van Toor. Kort na zijn aankomst in Nederland merkt Sinterklaas dat er van alles fout loopt. De oorzaak blijkt een enorm Pietentekort. Daarom wordt een Pietendag georganiseerd om snel nieuwe Pieten te vinden. Sem (Bo Burger) schrijft zich in. Hij hoopt stoer en sterk te worden en zo geen last meer te hebben van zijn pesters. Maar de gemene Huibert Jan (Edo Brunner) en zijn mammie (Pamela Teves) saboteren de audities. Is dit het einde van het Sinterklaasfeest? De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 8-10-’19) vindt het script en de regie iets beter dan de vorige sinterklaasfilms van dezelfde producent: ‘En, pietpuristen, omdat jullie vooral dit willen weten: de pieten komen hier in alle soorten en maten: man, vrouw, jong, oud, geschminkt en niet, en een heeft zelfs een spijkerbroek aan.’ Kidsweek (16-11-’19): ‘(…) Tot zover niks nieuws, maar wel anders is dat het …Lees verder

Over Lucio Messercola

Lucio Messercola (Leerdam, 1990) is een Nederlandse film- en televisieproducent en regisseur.

Messercola debuteerde als producent op 23-jarige leeftijd met de televisieserie Het imperium (2013). In 2016 volgde voor AVROTROS en Netflix de 10-delige dramaserie La Famiglia. Als inspiratie voor de serie heeft Messercola naar eigen zeggen gebruik gemaakt van zijn persoonlijke ervaringen in de pizzeria van zijn Italiaanse vader. In 2017 kocht hij het Culemborgse restaurant waar de serie was opgenomen, om er een Italiaans restaurant te openen. Ook produceerde hij de series Infantilio voor de VPRO en De vloek van Manege Pegasus voor AVROTROS. Voor RTL Concentrate produceerde hij de internetserie NEXT (2018) en in 2020 produceerde hij de bioscoopfilm De expeditie van familie Vos, welke grotendeels werd opgenomen in pretpark De Efteling en later bekroond is met de Cinekid-Award voor Beste Nederlandse Familiefilm.

In 2017 de Sin…Lees verder op Wikipedia