Boek
Nederlands

De raceauto van Muis

Lucy Cousins (auteur)
+1
De raceauto van Muis
×
De raceauto van Muis De raceauto van Muis

De raceauto van Muis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Muis houdt een racewedstrijd met haar vriendjes Kees de krokodil en Kora de eend. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboekje met eenvoudige, kleurige tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Autosport
Titel
De raceauto van Muis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy's racing car
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789025867942 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muis houdt een racewedstrijd met haar vriendjes Kees de krokodil en Kora de kip. Struisvogel geeft de start. Iedereen rijdt wel een keer voorop. Winnen is niet het belangrijkste, want iedereen is blij met de race. Dat vieren ze met een lekker ijsje. Dit stevig gekartonneerde boekje heeft afgeronde hoeken en een golvende bovenkant. Op de glanzende bladzijden komen de kleurrijke achtergronden en de speelse figuren goed tot hun recht. De gepersonifieerde dieren zijn geschilderd in felle kleuren en omlijnd met zwarte contouren, in de typische stijl van de auteur. De levendige verteltekst staat boven aan de bladzijden. In de reeks ‘Mijn vriendje Muis’ verschenen eerder al vier gelijkaardige kartonboeken over vervoermiddelen. Tegelijk met dit boekje verscheen 'De graafmachine van Muis'*. Een fijn kijk- en vertelboek voor kleintjes vanaf ca. 1,5 jaar.

De raceauto van Muis

Muis en haar vriendjes houden een racewedstrijd. De snelste start is voor Muis. Even lijkt het erop dat een schildpad op kop ligt, maar uiteindelijk is het Kees die wint. De overwinning wordt gevierd met een ijsje voor iedereen.

Muis en haar vriendjes zijn altijd leuk om naar te kijken. Maar het concept van dit boekje wringt voor mij. Volgens de flaptekst mikt de uitgever op kinderen vanaf zes maanden. Daarvoor is het een kartonboekje, met veilige afgeronde hoeken die tegelijk de aerodynamische vorm van een raceauto weergeven, en 'met supersterke afneembare bladzijden'. Maar de bladzijden zijn veel te druk voor zo’n jong kind, de tekeningen te klein, om nog te zwijgen over iets dat zover van zijn leefwereld staat als een autorace.


Suggesties