Boek
Nederlands

Het piratenschip van muis : met pop-up piratenschip!

Lucy Cousins (auteur)
+1
Het piratenschip van muis : met pop-up piratenschip!
×
Het piratenschip van muis : met pop-up piratenschip! Het piratenschip van muis : met pop-up piratenschip!

Het piratenschip van muis : met pop-up piratenschip!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kapitien Muis en haar vrienden varen op hun piratenschip over de zee. Vierkant prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren. Met paginagrote pop-up van een piratenschip en vele beweegbare en losse onderdelen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Het piratenschip van muis : met pop-up piratenschip!
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy's pirate ship
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
[10] p. : ill. + kartonnen speelfiguurtjes
ISBN
9789025868543 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Avontuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muis en haar vrienden zijn op reis met een piratenschip. Ze oefenen het zwaardvechten en gaan op zoek naar een schat. Bij de prenten zijn enkele tekstregels toegevoegd; de illustraties zijn uitgevoerd in felle kleuren, effen vlakken en met dikke contourlijnen. De laatste dubbele pagina kan worden opengeklapt, waardoor een 3D-schip tevoorschijn komt, inclusief een vel met losse onderdelen die moeten worden uitgedrukt en in elkaar gevouwen, zoals een schatkist, een reddingsboot en vrienden van Muis. Eenmaal losgemaakt, kunnen deze figuurtjes en voorwerpen in een in het boek bevestigde envelop bewaard worden. Het vouwwerk vraagt wel wat van de motoriek, en ook het schip vereist een voorzichtige benadering, waardoor enige begeleiding noodzakelijk is. Het voorplat is uitgevoerd in reliëf. Deeltje uit de serie pop-upspeelboeken over Muis, waarin eerder onder meer delen verschenen met een uitklapbare kermis, een boerderij en een kasteel*. Vanaf ca. 3 jaar.

Het piratenschip van Muis

Kapitein Muis zeilt over de oceaan in haar piratenschip. Al haar maatjes zijn erbij. Als je piraat wil zijn moet je oefenen met zwaardvechten en vooral zoeken naar een piratenschat. Natuurlijk vinden onze vrienden een kist met een boel glanzend goud. Je kan zelf piraatje spelen met Muis en haar vriendjes, want achteraan is er een grote uitklapplaat van het piratenschip in 3D. Er zitten uitdrukfiguurtjes bij van de piratenvriendjes en voorwerpen en een omslag waar je alle losse figuurtjes kan insteken. Het verhaal stelt hier niet veel voor, het belangrijkste is de verrassing van de pop-up achteraan en de speelmogelijkheden voor - voorzichtige - kinderhandjes.