Boek
Nederlands

Mooie morgen met Muis

Lucy Cousins (auteur)
+1
Mooie morgen met Muis
×
Mooie morgen met Muis Mooie morgen met Muis

Mooie morgen met Muis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis geeft de dieren op de boerderij eten en neemt zelf ook wat. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Mooie morgen met Muis
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Good morning, Maisy
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2005 | Andere uitgaven
[16] p. : ill.
Aantekening
bevat: 7 puzzels
ISBN
90-258-4825-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierkant formaat prentenboek met een nieuw verhaal over de bekende Muis. In dit deeltje geeft Muis 's ochtends de dieren eten op de boerderij: de kippen en de varkens. De schapen hebben genoeg gras. En de koe? Die gaat Muis melken; cornflakes erbij en ze heeft een lekker ontbijt. Kleine zwarte kat houdt ook van melk en krijgt ook een bakje. De heerlijk ongecompliceerde belevenis van Muis is in haar puurheid hartverwarmend. Steeds is er op de rechterpagina een frisse, felgekleurde tekening te zien die stevig neergezet is met vette zwarte contouren. Op elke linkerbladzijde is de simpele tekst er met dikke stift bijgeschreven. De afbeeldingen tonen precies datgene waar het om gaat. Deze uitgave maakt deel uit van een reeks die ook op video uitgebracht is en op televisie uitgezonden is geweest bij het programma "Z@ppelin" (Nederland 3). Een fijn en vrolijk boek om samen te bekijken, aan te wijzen en te benoemen met kinderen vanaf ca. 2 jaar. Deel uit een grotere serie*.

Mooie Morgen met Muis

Het is nog vroeg in de morgen en toch heeft Muis het al druk: ze voert de kippen en de varkens, ze neemt een kijkje bij de geiten, ze melkt de koe, en ze maakt voor zichzelf ontbijt klaar. Een zoveelste variant op het beproefde Muis-concept. Ook hier weer grote vlakken, heldere kleuren, eenvoudige tekeningen met zwart omlijnde contouren, eenvoudige zinnen in een quasi slordige druk, en een uiterst eenvoudige verhaallijn. De illustraties zijn eigenlijk puzzels van negen stukjes, zodat dit niet enkel een kijk- maar ook een doe-boek is. De puzzelstukjes zijn vrij stevig, maar je moet ze wel goed vast aandrukken, anders ben je ze snel kwijt. Gelukkig vind je onder elke puzzel ook de illustratie, zodat je het toch nog als boek kan gebruiken, mocht je puzzelstukjes kwijt raken. Peutertjes zullen hier ongetwijfeld van genieten; voor mij is dit echter weer een stap verder op het pad van de commercie.